Părerea lui Rinat Ahmetov după plecarea lui Mircea Lucescu și titlul obținut de român la Dinamo Kiev!

Mircea Lucescu (75 de ani) a obținut titlul de campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev și este aproape de a realiza eventul. Echipa sa este calificată și în finala Cupei, unde va întâlni Zorya, pe 13 mai.

Performanțele lui „Il Luce” la Dinamo Kiev vin după 12 ani petrecuți la marea rivală Șahtior, cu numeroase trofee câștigate, inclusiv Cupa UEFA, în 2009. Românul este contestat în continuare de ultrașii lui Dinamo, care nu acceptă trecutul său la formația din Donețk.

În schimb, Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior, înțelege decizia fostului său colaborator de a merge la Dinamo și spune că nu a greșit când a renunțat la serviciile antrenorului român și a apelat la Paulo Fonseca, acum la AS Roma, respectiv Luis Castro, actualul tehnician al echipei, care are șanse mari să fie înlocuit cu Roberto De Zerbi, din sezonul următor.

„A fost alegere lui, e dreptul lui, e un antrenor profesionist. Contractul lui s-a încheiat cu noi. Dacă i-am oferit unul nou? Nu i-am oferit. Era pregătit să rămână? Noi am ales un drum diferit. Să spui că am făcut alegerea greșită nu mi se pare corect. Noi am luat o decizie, l-am adus pe Paulo Fonseca, cu care am câștigat trei titluri la rând, la diferență foarte mare. Deci am făcut alegerea corectă.

Apoi, l-am adus pe Castro, cu care am câștigat pentru a patra oară și am ajuns în semifinalele Europa League, unde am arătat un fotbal foarte frumos. Mircea a meritat să câștige titlul. Să dea Dumnezeu să continue pentru mulți ani, să aibă parte de lucruri bune, iar noi să avem performanțe și mai bune.

Lucescu nu a avut un contract pe viață cu noi. Lucescu este o persoană liberă, e dreptul, alegerea și responsabilitatea lui. Frații Surkis au dreptul să oferteze pe cine vor și iată că au reușit să treacă peste pasa proastă și să câștige titlul. Bravo lor! Nu, nu am mai vorbit cu Mircea demult.

Ce să-i urez lui Igor Surkis? Îi urez să să piardă următorul campionat și noi să-l câștigăm. Așa mi-ar ura și el. Glumesc, desigur”, a delcarat Rinat Ahkmetov.

Performanțele lui Mircea Lucescu în primul sezon la Dinamo Kiev

-câștigarea Supercupei Ucrainei

-câștigarea titlului în Ucraina

-calificare în finala Cupei Ucrainei (13 mai, vs. Zorya)

-calificare în grupele Ligii Campionilor (locul 3, într-o grupă cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros)

-calificare în optimile Europa League (eliminat de Villarreal, 0-4, la general)

Sursa știre: digisport.ro

Sursa foto: Facebook-Digi Sport

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular