Adresarea „Steaua” și „steliștii” este interzisă la TV pentru echipa patronată de Gigi Becali

Folosirea cuvintelor „Steaua” și „steliştii” în emisiunile sportive înseamnă informarea corectă doar dacă se asociază cu Clubul Sportiv al Armatei. Anunțul a fost făcut de către membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului ca replică pentru Asociaţia Salvaţi Steaua.

Comunicatul se referă la hotărârea Curţii de Apel Bucureşti prin care CNA sancționa Pro TV pentru uzitarea cuvintelor „Steaua” și „steliştii” în contextul în care se discuta despre FCSB, echipa patronată de Gigi Becali.

De asemenea, suporterii FCSB ce fac parte din Asociația Salvați Steaua au precizat după ce Curtea de Apel a oferit decizia legată de palmaresul echipei roș – albastre.

Altfel, Florin Talpan, juristul CSA Steaua care se luptă în instanță cu avocații FCSB, se află acum în proces cu propriul club.

„Perfect, şi dacă este vorba despre o practică a Consiliului, deja intrată în vigoare, de ce a trebuit să mai intre şi acest răspuns pe ordinea de zi şi să nu plece direct? Mai ales că facem referire la o practică a Consiliului şi la o decizia a Înaltei Curţi? Atât. Strict ca procedură”, a întrebat Monica Gubernat, fost preşedinte al CNA, arată Agerpres.

Sursa citată arată ce a spus și Dorina Rusu, membru CNA: „Pe de altă parte, trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zicem ‘de acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona’. Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor.

Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit (cuvântul ‘Steaua’ n.r.) fără să fie sancţionabil. Dar noi nu putem să spunem aşa, să dăm noi o directivă, că ‘Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua’. E o decizie a lor, că ei vorbesc despre libertate de exprimare în punctul ăsta de vedere şi e decizia lor să folosească sau nu şi apoi, noi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât. Dar argumentele lor mie mi se par valabile, sinceră să fiu, numai că nu e cazul să ne exprimăm noi mai mult decât am făcut-o şi o vom face în limitele legii”.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular