Operatorul Tim Rail Cargo nu mai are suspendat certificatul de siguranță și poate circula din nou

Autoritatea de Siguranță Feroviară Română din cadrul AFER a decis să retragă suspendarea certificatului de siguranță pentru operatorul Tim Rail Cargo.

„Având în vedere cele de mai sus, începând cu data și ora primirii prezente, încetează restricționarea efectuării de transport feroviar pe secțiile de circulație înscrise în Lista secțiilor de circulație acceptate în cadrul evaluării pentru eliberarea certificatului unic de siguranță nr. RO10220200080 operatorului Tim Rail Cargo SRL, conform punctului 4.4 din certificat (…)”, se arată în adresa trimisă de ASFR către Compania Națională de Căi Ferate CFR SA și operatorul feroviar.

Tim Rail Cargo rămâne sub monitorizarea ASFR

Totuși, operatorul va trebui să respecte anumite condiții. Astfel, societatea va trebui să trimită bilunar, pe o perioadă de șase luni, către ASFR, rezultatele procesului de monitorizare a măsurilor suplimentare de siguranță stabilite. De asemenea, personalul ASFR va face acțiuni lunare de supraveghere a operatorului. După expirarea celor șase luni de zile, ASFR va face un raport în care să fie evaluată situația.

Experții în domeniul feroviar spun că măsura respectivă de restricționare a certificatului de siguranță (nu de “interzicere a dreptului de a mai opera” – nu există o asemenea măsură) a fost temporară. ”La un moment dat, tot trebuia să înceteze măsura respectivă. Mai ales după ce operatorul a depus dovezile remedierii problemelelor. Iar dacă vrei să vezi că lucrurile s-au îndreptat, îl lași să miște roata. Îi oferi șanse, nu îl îngropi. Nu poți să oprești activitatea la nesfârșit și nici nu poți să falimentezi un operator cu sute sau cu mii de angajați și cu contracte în desfășurare de milioane de euro”, a declarat un expert.

Certificatul de siguranță al Tim Rail Cargo a fost restricționat după accidentul feroviar de la Fetești de la data de 28 iulie 2021.

Sursa știre: clubferoviar.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular