Alți doi sportivi olimpici au anunțat că nu se mai întorc în Belarus: „Sunt unul dintre acei oameni care nu poate să tac”

Heptatleta belarusa Yana Maksimova si sotul ei, medaliat olimpic, , Andrei Kravchenko, au anuntat miercuri ca nu se vor mai intoarce in Belarus. Recent, si o alta sportiva, Kristina Timanovskaya, a decis la Jocurile Olimpice de la Tokyo sa nu mai revina in Belarus.

„Dupa toate evenimentele care au avut loc, nu am de gand sa ma intorc in Belarus. Am o fiica si nu pot risca. Sunt unul dintre acei oameni care nu pot tacea. Cand am locuit si m-am antrenat in Belarus, intreaga situatie nu m-a lasat sa plec. In tot acest timp, riscand totul, am continuat sa fac ceva”, a declarat Maksimova, care se afla in prezent cu familia sa in Germania.

Sportiva a scris pe Instagram ca decizia de a nu se mai intoarce a fost luata de sotul ei. Andrei Kravchenko care a fost unul dintre cei peste 400 de sportivi care au semnat o scrisoare deschisa in august 2020, condamnand numeroasele fapte de falsificare a rezultatelor alegerilor prezidentiale si violentele fortelor de securitate impotriva cetatenilor care protestau pasnic. Curand dupa aceea, el a fost exclus din echipa nationala a Belarusului.

„In Germania pot respira linistita pot dormi bine. Vreau sa imi recuperez energia care nu a fost suficienta pentru a atinge o performanta buna si de a ajunge la Tokyo. Sper cu adevarat ca voi prinde momentul in care voi concura sub steagul alb-rosu-alb”, a declarat Maksimova, citata de Deutsche Welle.

Sotul Maksimovei, Andrey Krauchanka, detine recordul national belarus la decatlon si a castigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

De asemenea, ziarul Nasha Niva a relatat pe 3 august pe canalul sau Telegram ca un antrenor al clubului de handbal Vitsyaz din capitala belarusa a fugit din Minsk in Ucraina.

Sursa foto: Facebook-Trackpic

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular