Detalii din interiorul bătăliei pentru șefia PNL Timiș

Ludovic Orban îi cere preşedintelui interimar al organizației Timiș, Alin Nica, să țină cont de lista de membri din decembrie 2020, iar toţi membrii din Timişoara excluşi din convocatorul pentru alegeri să fie introduşi înapoi pentru a putea vota.

MEDIAFAX a intrat în posesia documentului transmis de Ludovic Orban președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica. Acestuia i se cere să țină cont de lista de membri din decembrie 2020.

„Dispoziţie

Art. 1. La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evideţiază situaţia membrilor PNL la dat de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021 (prezentată la anexa ataşată).

Art. 2 Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.

Art. 3. În conformitate cu prevederile art. 24, punctul 2, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate. În consecinţă, neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la analare acestora.

În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, vă învederez faptul că îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se arată în documentul trimis de Orban lui Nica, obținut de MEDIAFAX.

Documentul este datat 29 iulie 2021.

Sâmbătă vor avea loc alegeri la organizația municipală a PNL Timișoara, iar Alin Nica și-a declarat susținerea pentru Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Sursa foto: Facebook-Ludovic Orban

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular