Florin Cîțu a semnat astăzi decizia de înființare a Comitetului intersemestrial pentru monitorizarea reglementării proiectului „România educată”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a semnat miercuri decizia de înfiinţare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea reglementării proiectului România Educată. Conducerea Comitetulului este asigurată de premier, în calitate de preşedinte şi de ministrul Educaţiei, în calitate de vicepreşedinte, iar Administraţia Prezidenţială are statu de invitat permanent, a adăugat Cîţu.

„Acum două săptămâni, când preşedintele Klaus Iohanis a participat la şedinţa de Guvern, am anunţat un calendar pentru implementarea programului România Educată. Proiectul a fost asumat de Guvernul României. Astăzi am semnat decizia de înfiinţare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea reglementării proiectului România Educată. Este un proiect foarte important pentru noi, iar în PNRR sunt alocate peste 3,6 miliarde euro pentru acest proiect. Din Comitet fac parte Ministerul Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării şi Digitalizării, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului. La lucrări participă vicepremierii, iar conducerea este asigurată de prim-ministru, în calitate de preşedinte şi de ministrul Educaţiei, în calitate de vicepreşedinte. Administraţia Prezidenţială are un statut de invitat permanent, dar la lucrările Comitetului pot participa experţi în educaţie şi reprezentanţi ai societăţii civile. Contez foarte mult pe aportul acestora la implementarea cu succes a acestui program”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Sursa foto: Facebook-Florin Cîțu

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular