Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea cu a treia doză anti COVID-19 va începe foarte probabil din septembrie

Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că vaccinarea cu a treia doză anti-COVID va începe, foarte probabil, din luna septembrie.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că este vorba despre cadrele medicale, persoanele vulnerabile sau românii cu vârsta peste 65 de ani.

„Există discuții în acest moment legate de administrarea rapelului, a treia doză, la persoanele care fie au risc crescut de expunere, de exemplu personalul medical și social, și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală.

El a precizat că „este foarte probabil că din septembrie să avem această decizie de a administra doza 3, practic la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric prin boală și vaccinată prin două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu doza 3, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Sursa foto: Facebook-digi24.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular