Posibilii adversari ai celor de la FCSB, U Craiova și Sepsi

UEFA a publicat grupele cu posibilii adversari ai celor de la FCSB, U Craiova şi Sepsi Sf. Gheorghe în turul trei preliminar din Conference League.

FCSB va fi cap de serie şi poate întâlni:

Elfsborg (SWE) / Milsami Orhei (MDA)

Újpest (HUN) / Vaduz (LIE)

Olimpija Ljubljana (SVN) / Birkirkara (MLT)

Kolos Kovalivka (UKR)

U Craiova nu va fi cap de serie şi poate întâlni:

Dundalk (IRL) / Levadia Tallinn (EST)

Hafnarfjördur (ISL) / Rosenborg (NOR)

Anderlecht (BEL)

Sepsi nu va fi cap de serie şi poate întâlni:

Sutjeska (MNE) / Maccabi Tel-Aviv (ISR)

ŢSKA-Sofia (BUL) / Liepāja (LVA)

Qarabağ (AZE) / Ashdod (ISR)

LASK (AUT)

Luni, 19 iulie, toată Europa fotbalistică implicată în acest sezon de cupe europene se reuneşte la Casa Fotbalului European de la Nyon, acolo unde vor avea loc tragerile la sorţi pentru turul 3 preliminar în toate cele trei competiţii. Dintre acestea pe noi ne interesează CFR Cluj în Champions League şi FCSB, Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe în Conference League.

Adversari accesibili în turul 2 preliminar pentru echipele noastre

Conference League este noua competiţie adusă în iarbă de şefii fotbalului european şi echipele româneşti, cu excepţia campioanei CFR Cluj, au fost trimise aici, fără nici o prezenţă în Europa League, ca urmare a coeficientului de ţară scăzut al fotbalului nostru. Aici au ajuns începând din turul 2 preliminar FCSB, Craiova şi debutanta Sepsi Sfântu Gheorghe.

Sorţii pentru turul 2 preliminar, cel în care şi-au făcut debutul, au fost acceptabili, teoretic toate cele trei având bune oportunităţi să meargă mai departe. FCSB e cap de serie alături de Craiova în turul 2 preliminar, Sepsi nu, iar din turul 3 doar bucureştenii mai păstrează acest statut.

CFR Cluj poate fi sigură de grupele Conference League încă de la finalul turului 2 preliminar al Champions League

Dacă FCSB, Craiova şi Sepsi au de muncit serios pentru a spera în calificarea în grupele Conference League campioana CFR Cluj aere nevoie doar să fie echipa care se impune în turul 2 preliminar al Champions League în faţa lui Lincoln Imps din Gibraltar şi şi-a asigurat prezenţa în grupele celei de-a treia competiţii continentale intercluburi.

Ar fi soluţia care ar asigura clujenilor continuarea parcursului european, dar ultima pe lista dorinţelor acestora. Să ajungi în grupele Champions League este cu adevărat foarte greu, dar cu puţină şansă CFR visează la o calificare în grupele Europa League, a doua competiţie ca importanţă.

Doar FCSB poate spera la un adversar mai facil în turul 3 preliminar al Conference League

Din turul 3 preliminar al Conference League se ridică ştacheta valorică a adversarilor. FCSB este singura echipă care îşi păstrează statut de cap de serie. Lista posibililor adversari este destul de lungă, dar judecând după valoarea adversarilor cei mai periculoşi pot fi echipa rusă Soci, Hajduk Split,. Aberdeen sau Hacken, Vorksla Poltava, Aarhus, Elfsborg, Sivasspor, Slask Wroclaw.

FCSB este favorită certă în turul 2 preliminar în faţa kazahilor de la Şahtior Karagandî şi în mod normal ar trebui să treacă lejer de aceştia. Dintre echipele enunţate mai sus sunt destule care pot pune probleme, dar cea mai grea ar fi Soci, la prima ei prezenţă din istoria clubului în Europa.

Craiova şi Sepsi pot da peste obstacole foarte grele

Dacă FCSB, prin poziţia de cap de serie ar evita numele grele aflate ca şi ea în prima urnă valorică, nu la fel de norocoşi sunt craiovenii şi covăsnenii. Aceştia intră în urna outsiderilor şi ar trebuie să aibă mult noroc pentru a prinde un culoar favorabil.

Elveţienii de la Basel, Copenhaga, Feyenoord, Gent, Partizan Belgrad, AEK Atena, Rosenborg, Molde sunt echipe foarte puternice în faţa cărora cele două formaţii româneşti ar putea avea destule probleme. Există şi ceva echipe cu care s-ar juca o calificare în play-off cu şanse egale: Santa Clara, Apollon Limassol, Suduva, Maribor, Dundalk.

Dacă în urmă cu un deceniu România se afla în primele 20 de ţări ca şi coeficient şi aveam echipe calificate direct în grupele Champions League situaţia actuală tinde să devină foarte dificilă şi este mare nevoie ca mai multe echipe, măcar două, să reuşească să ajungă în grupe, indiferent de competiţia la care participă,

Cum coeficientul se face pe o perioadă de cinci ani devine prioritar să nu mai părăsim cupele europene prematur, aşa cum a făcut-o Craiova sezonul trecut, pentru că altfel riscăm enorm să cădem şi mai mult în clasament şi consecinţele vor fi foarte serioase.

Ce adversari poate întâlni FCSB

Hajduk Split/Tobol Kostani

Dudelange /Bohemians Dublin

Soci/Kesla

Hacken Goteborg / Aberdeen

Kauno Zalgiris /The New Saints

Olimpija Ljubljana /Birkirkara

Hibernian/Santa Coloma

KUPS Kuopio / Vorskla Poltava

Petrocub /Sivasspor

Pogon Szeczcin/Osijek

Larne / Aarhus

AEL Limassol /Vlaznia Skhodra

Ujpesti/Vaduz

Domzale / Honka

Panevezys/Vojvodina

Cukaricki /Sumgaiyt

Slovacko / Lokomotiv Plovdiv

Elsborg/Milsami Orhei

Rigas/Puskas Akatemy

Ararat Erevan / Slask Wroclaw

Vitesse Arnhem, Rubin Kazan, Trabsonspor, Kolos Kovalika, Luzern

Posibili adversari pentru U Craiova și Sepsi

Basel/Partizani Tirana

Copenhaga / Torpedo Zhodino

Gent./Vaaleregna

Viktoria Plzen / Dinamo Brest

Astana /Aris Salonic

Drita / Feyenoord

Qarabag / Ashdod

Sutjeska / Maccabi Tel Aviv

Partizan / Dunajska Streda

AEK Atena / Velez Mostar

Arda / Hapoel Beer Sheva

Dinamo Batumi / BATE Borisov

Molde/Servette Geneva

Hafnafjordur / Rosenborg

Gzira / Rijeka

Hammarby / Maribor

Apollon Limassol / Zilina

Dundalk / Levadia Tallinn

Shkupi / Santa Clara

Austria Viena / Breidablik

Suduva / Rakow

TSKA Sofia /Liepaja

Anderlecht, LASK Linz, PAOK Salonic, Pacos de Ferreira

Sursa știre: fanatik.ro

Sursa foto: Facebook-FCSB

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular