Modernizarea portului Brăila pe bani europeni – dată pe mâna a două firme controlate de PSD-istul Bunea Stancu, condamnat pentru corupție

Firmele Hercules și Concivia, controlate de Bunea Stancu, fostul baron PSD condamnat definitiv pentru corupție, au primit contractul pentru modernizarea Portului Brăila din bani europeni.

Suma pentru care se va face modernizarea este de 87,5 milioane lei (peste 15 milioane de euro), iar licitația a fost organizată de Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați.

Din consorțiul câștigător mai face parte, pe lângă firmele lui Bunea Stancu, și Interconstruct SRL, o firmă din Constanța despre care presa locală spune că este apropiată de PNL și abonată la contractele din bani publici.

Interesant este că firma Hercules, desemnată câștigătoare a contractului de modernizare a Portului Brăila, este și beneficiara lucrărilor, deoarece este principalul operator portuar din Brăila. Practic, contractul i-a fost dat lui Bunea Stancu pentru a-și moderniza singur, pe bani europeni, propriile facilități.

Directorul Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Maritime” Galați este un fost consilier municipal din partea PNL în Galați: Alexandru Gabriel Ștefan. Acesta a încercat să intre și în Parlament, la alegerile din 2020, din partea liberalilor, dar n-a reușit.

Sursa știre: ziaristii.com

Sursa foto: Facebook-Ziarul Atac

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular