Cum a ajuns un teren proprietatea primăriei Buftea la închiriere pe OLX?!

Spațiul verde la intersecția Sos. Buc. – Târgoviște cu 23 August (cunoscut ca „la mobilă”) este public și este cel mai bine intreținut din Buftea. Probabil pentru că e intretinut de un privat, nu de primărie. Era, de fapt, că nu mai e spațiu verde. Mafia a pus laba pe el.

Știind ca e spațiu public, am oprit și eu, ca orice consilier local, sa ma uit. Era acolo un polițist în civil cu oamenii care turneu beton. Am zis ce bine, hai sa întreb ce se face aici.

Polițistul mi-a trântit-o, de am înlemnit. „Ce faci cu telefonul ala, ma înregistrezi?”

Îl țineam în mana jos inchis, nu eram pregătit de ceva dubios, asa ca l-am băgat în buzunar și am mai întrebat o dată. Ma întreabă cine sunt, deși am locuit 30 de ani vizavi unul de altul.

M-am prezentat cum trebuie și a zis de ce întreb. De consilier local am zis, știind ca e terenul primăriei, și nu știu de vreo lucrare și nici nu există panou de șantier. Polițistul mi-a zis foarte supărat sa ma duc la primarie sa întreb.

Am sunat la Poliția Locală sa întreb dacă ei știu de un șantier pe domeniul public. N-a răspuns nimeni. De 3 ori. Am plecat cu coada între picioare, dar senzația a fost ca as fi prins un polițist la furat.

Mai mulți polițiști din Buftea m-au rugat sa fac o rectificare, ca să nu planeze discutii asupra tuturor. Nu stiu de unde știau ei la cine ma refer.

Domnul la care făceam referire nu mai e polițist de vreun an. N-am știut.De ce nu mai e, nu contează, nu mai e problema noastră. Dacă îmi răspundea cu un simplu „nu știu” , nici nu mai făcea subiectul acestui caz. Dar, probabil defect profesional, mi s-a adresat aiurea.

Caz care e ceva horror. Curg informațiile. Dacă unii cred ca pot scapă cu combinația asta fără sa se prindă nimeni, apai vor scăpa cu toate.

Din simplul incident cu fostul polițist, am ajuns la o bombă.

Îi mai pasă cuiva de bombe, tunuri și pistoale în orasul ăsta? Sau ne-am/l-am predat deja? Până acum ziceam că se prăduiește cu acte în regulă, profesionist, dar iată că juriștii echipei de prăduială mai dau și rateuri. Sau s-a ajuns la un nivel de sifadare încât nu se mai ferește nimeni să fure orasul ăsta?

Asta imi întărește promisiunea mea electorală de a nu vota nicio concesiune a imobilelor publice. Poate, poate, doar pentru scop educativ sau de sănătate, dacă sunt proiecte serioase.

D-aia m-ați trimis în Consiliul Local, să fiu cu ochii pe ei și să nu mai avem astfel de prăduieli!

1. În 2019, un cetățean, deloc obișnuit, face o adresă simplă de mână către Consiliul Local Buftea cerând și el, ca tot omul, un spațiu verde public din centrul oraului. Băi, fraiere buftean obișnuit, tu te-ai găndit vreodată că poți pune mâna așa simplu pe un teren șmecher al primariei în Centru?

2. Consilierii locali iși dau acordul asupra concesionării terenului de 417 mp și scoaterea lui la licitație. Nicio discuție pe tema asta, doar vot. Spălătorie auto în centrul orașului. Poluare și trafic. Bună viziune.

3. Coincidență, e una dintre cele 3 sedinte de consiliul local la care am lipsit în 4 ani. Nu eram consilier local atunci. N-am fost, nu a aflat nimeni din păcate de treaba asta.

4. După mai bine de 1 an (inexplicabil de mult) în iunie 2020, in sedinta, la inițiativa vicelui Vaida, Consilul Local Buftea aprobă hotărârea, in baza acordului din 2019, pentru scotearea la licitaie, preț de pornire, 57 euro/luna, periaoda 25 de ani, cu prelungire la 49. Practic, pe viață.

5. Din nou… Incă o coincidență, e alta dintre cele 3 sedinte de consiliul local la care am lipsit în 4 ani. Nu eram consilier local atunci. Era pandemie, situație de urgenta si probabil d-aia nu am fost. N-am fost, nu a aflat nimeni din păcate de treaba asta.

6. Primăria Buftea nu publica pe site, cum impune legea, anunțul privind licitație, nu află nimeni prin urmare, se prezită doar cel care a depus cerere și câștigă spațiul cu prețul de pornire. Plăteste doar 57 eur/luna primăriei pentru un teren de 417 mp .

Se numește licitație fictivă.

7. Ce fac băieții deștepți? Creadeați că se apucă de muncă? Nu. Tranzacții. Speculă. Tunuri. Pistoale. Scot spațiu pe OLX, fraților! Prăduiesc terenul primăriei pe OLX! Ei plătest priamriei 57 euro, dar incaseaza 500 euro lunar.

Acelasi Stefan care face cererea, postează și pe OLX Anunțul zice ca terenul include 15 locuri de parcare, dar aia e parcare publica, pe strada, nu face obiectul concesiunii initiale. Deci ne iau și strada. Este ILEGAL sa închiriezi un spațiu concesionat!

8. Acum apare construcția de care vă vorbeam zilele trecute și care mi-a atras atenția. Probabil fostul politist este cel care a inchiriat. Probabil de buna credinta. Dacă nu îmi răspunde ciudat la fața locului nu-l bănuiam de vreo implicare.

9. Nu exista autorizație de construcție emisa pentru vreo lucrare acolo, deși e începută și spațiul verde e distrus. „Da-i drumul, boss, ca nu-i problemă, e vorbită!” Bufteanul fraier poate construi ceva fără autorizație?

10. Lucările la spălătoria auto care se construiește pe acest pațiu verde s-au oprit după dezvăluuirea mea.

Sursa știre: expresuldebuftea.ro

Sursa foto:expresuldebuftea.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular