China a lansat astăzi prima sa misiune în spațiu cu echipaj uman după aproape cinci ani

China a lansat astăzi, un echipaj cu patru astronauți la bord către stația sa spațială Tianhe, aflată în construcţie, potrivit News. Decolarea rachetei Long March 2F a avut loc în dimineața de 16 iunie, de la Centrul de lansare spaţială Jiuquan din deşertul Gobi, la ora Beijingului 9:22.

Cei trei astornauți Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo urmează să ajungă la destinaţie în câteva ore şi vor petrece trei luni în primul modul al staţiei, care va avea o durată de viaţă în spaţiu cuprinsă între 10 și 15 ani. Acesta este primul zbor cu echipaj uman efectuat de China în ultimii aproape cinci ani şi va reprezenta o perioadă-record petrecută în spaţiu. Chinese Space Station (CSS), denumită în chineză Tiangong („palat celest”), va coabita pe orbită în jurul Terrei cu ISS, care ar trebui să mai fie operațională câțiva ani.

China nu are ca obiectiv să transforme stația sa într-un loc pentru cooperare internațională, cum este ISS, însă a precizat că este deschisă colaborărilor cu alte state. Ea a investit în ultimele decenii miliarde de yuani pentru programul spațial, pentru a-i ajunge din urmă pe europeni, ruși și americani. În 2003, a trimis primul astronaut în spațiu.

Sursa foto: Facebook-Andreea Manole

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular