SURSE: Nela Ignatenko, condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa” a fost prinsă de autoritățile din Belgia

Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, a fost prinsă de autoritățile din Belgia, potrivit unor surse.

Nela Ignatenko, fostă Păvăloiu, a fost condamnată de magistrații Instanței Supreme la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Ferma Băneasa.

Polițiștii au dat-o în urmărire generală în luna decembrie, când oamenii legii au fost la locuința sa pentru a pune în aplicare mandatul de arestare și nu au găsit-o.

Aceasta a fost prinsă de autoritățile din Belgia în luna martie, iar instanța urmează să judece cererea de extrădare.

Nela Ignatenko, alături de Paul al României, Apostol Mușat, Nicolae Dima, Nicolae Jecu, Caterina Popa, Valentin Delcea și Gheorghe Olteanu, au fost obligați să despăgubească Romsilva cu suma de 1 milion de euro, potrivit ÎCCJ.

Este căsătorită cu Albert Ignatenko, un ucrainean care susține că este parapsiholog și care pretinde că a descoperit secretele tinereții veșnice și că poate schimba temperatura aerului cu puterea gândului, arată Ziare.com. În plus, acesta ar fi un apropiat al fostului președinte Traian Băsescu.

Sentinţele

În acest dosar, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, fiind în prezent încarcerat. Israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein la câte 5 ani, în lipsă, iar Paul Philippe al României, la 3 ani şi 4 luni de detenţie, însă acesta s-a sustras executării pedepsei. O altă persoană condamnată, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) – 5 ani, s-a sustras executării pedepsei.

Dan Andronic a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul primar al comunei Snagov, Apostol Muşat, a fost condamnat la 4 ani cu executare, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă şi în cazul fostului prefect al judeţului Ilfov, Nicolae Jecu.

Avocatul Robert Roşu a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Alte condamnări cu executare : Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani.

Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu au primit pedepse cu suspendare.

Sursa știre: mainnews.ro

Sursa foto: Facebook-Flux24

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular