Cristian Rizea nu poate candida la parlamentarele din Republica Moldova – „a obținut cetățenia contrar legii!”

Fostul politician român, Cristian Rizea, nu a fost validat în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Comisia Electorală Centrală a transmis Partidului „NOI”, pe ale cărui liste candida Cristian Rizea, că fostul deputat român nu deține cetățenia Republicii Moldova, motiv pentru care nu poate fi acceptat în scrutin.

„Comisia i-a comunicat repetat domnului Vladimir Dachi (liderul Partidului „NOI” – nota red.) că domnul Mihai Cristian, candidatul de la poziția nr. 2 din listă, conform informației prezentate de Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova și a datelor din Registrul de stat al populației, nu deține cetățenia Republicii Moldova, iar buletinul de identitate de pe care s-a făcut copia prezentată Comisiei este nevalabil”, se menționează în hotărârea CEC.

Este de menționat că, la 3 noiembrie 2020, președintele R.Moldova la acea dată, Igor Dodon, i-a anulat cetățenia moldovenească. În aceeași zi Poliția anunța că Rizea a fost reținut și audiat.

Pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea.

Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea. Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că ex-deputatul român a obținut cetățenia R.Moldova contrar legii.

Sursa știre: gandul.ro

Sursa foto: Facebook-Realitatea.NET

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular