Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Vom veni cu o moțiune simplă împotriva domnului Ghinea!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pe lângă moțiunea de cenzură care a fost anunțată deja la adresa Guvernului de coaliție. Totul, în contextul depunerii la Bruxelles și a publicării de către Guvern a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă la adresa ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea

„Vom veni cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva. (…) O să depunem, în primul rând, o moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și moțiunea de cenzură, să ne încadrăm cu ea ca să fie votul până la sfârșitul sesiunii”, a precizat Ciolacu. 

Întrebat dacă PSD are semnăturile necesare pentru aceste moțiuni, Marcel Ciolacu a răspuns: „Da, avem și pentru moțiunea simplă, urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susține această moțiune, dacă au și modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar cu colegii mei la partid și ne încadrăm”.

Întrebat, de asemenea, dacă social-democrații au o alianță formală cu cei de la AUR, liderul PSD a precizat: „Nu, este o colaborare parlamentară normală”.

„Este o bătaie de joc ce duc la Bruxelles, făcut pe genunchi, pe repede înainte, au dus niște documente pe care nu le-au arătat românilor, n-au vrut să le arate nici în Parlament, n-au vrut să le prezinte nici a Guvern, le-au dus întâi la Bruxelles și acum aflăm cum putem, fără nicio transparență”, a spus șeful social-democraților.

Sursa știre: b1.ro

Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular