Jucătoarea de tenis Yana Sizikova – anchetată la Roland Garros!

Rusoaica Yana Sizikova (26 de ani) a fost “ridicată” de autoritățile franceze imediat după încheierea meciului din primul tur al probei de dublu, pierdut alături de compatrioata sa, Ekaterina Alexandrova, în fața perechii Tomljanovic/Sanders, 1-6, 1-6.

Sportiva din Rusia este în centrul unei anchete care vizează implicarea sa într-un „blat”, la meciul din ediția trecută de la Roland Garros, Patricia Țig/Andreea Mitu – Madison Brengle/Yana Sizikova, 7-6, 6-4. A 101-a jucătoare a lumii la dublu este acuzată că nu și-ar fi apărat corect șansele în game-ul cinci din setul doi. Sume uriașe ar fi fost pariate pe victoria româncelor în acel joc.

206.617 de dolari a câștigat Yana Sizikova din tenis, potrivit site-ului WTA.

Yana Sizikova, arestată la Roland Garros! Rusoaica, acuzată de “blat” în partida contra perechii Mitu/Țig, de anul trecut

Rusoaica este acuzată de „escrocherie în grup organizat” și “corupție sportivă activă și pasivă”, potrivit Le Parisien. Aceeași sursă scrie că agenţii de poliţie s-au lovit de opoziţia agenţilor serviciului de securitate în momentul arestării Yanei Sizikova, a cărei cameră de hotel a fost percheziţionată.

Partida din primul tur al ediției precedente de la Roland Garros a intrat în atenția autorităților franceze din cauza jocului prestat de Sizikova în game-ul cinci din setul doi. Aflată la serviciu, jucătoarea din Rusia a făcut două duble greșeli și a ratat o minge care părea destul de ușoară.

Româncele Mitu și Țig au câștigat acel game, iar câțiva pariori și-ar fi rotunjit conturile cu câteva zeci de mii de euro.

Aflată în prezent pe locul 765 mondial la simplu, Iana Sizikova este prezentă în circuit mai ales la dublu, unde a cucerit singurul său titlu din carieră la Lausanne, în 2019, alături de compatrioata sa Anastasia Potapova.

Sursa știre: digisport.ro

Sursa foto: Facebook-Yana Sizikova

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular