Funcțională de la 1 iunie – „GARA LUI ION ȚIRIAC” cea mai modernă din România!

De marți, 1 Iunie, Patinoar PO este funcțional. În „gara lui Ion Țiriac” opresc zilnic mai multe trenuri decât în unele reședințe de județ, inclusiv cele din care provin fostul lider al PSD Liviu Dragnea și fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode, acum titular la Interne.

Trenurile care fac legătura între Gara de Nord din București și Aeroportul Henri Coandă au avut un grad de încărcare record în dimineața zilei de marți, 1 Iunie.

Deși mică, cu un singur peron, stația de pe viaductul care supratraversează DN1 este cea mai nouă și mai modernă din România.

Noua stație feroviară este situată între Hotelul Vienna House și Telekom Arena, pe viaduct, la o înălțime de 6,5 metri. Peronul are dimensiunile în plan de 80 m lungime și 3,25 m lățime și este finisat cu un sistem de pardoseală din amorsă epoxidică, mortar din rășină epoxidică și nisip cuarțos.

Accesul la peron este asigurat de două lifturi și două scări de acces. Pentru accesul și deplasarea persoanelor cu deficiențe au fost prevăzute benzi antiderapante, benzi de ghidaj tactil și benzi de avertizare tactilă. Punctul de Oprire are sistem de supraveghere video și sistem de informare și avertizare a călătorilor, instalate de Alfrednet.

Printre altele, călătorii sunt avertizați, în română și engleză, să raporteze personalului de securitate prezența oricărui bagaj sau obiect suspect. Numai că personalul de securitate lipsește cu desăvârșire. În rest, totul este curat lună, chiar dacă licitația pentru salubrizarea acestui punct de oprire, a stației de la aeroport și a altor obiective din zonă a fost anulată, iar alta nu a mai fost lansată ulterior.

Tabela de Sosiri/Plecări funcționează ceas, la fel și sistemul de informare audio a călătorilor și cele două lifturi de acces la peron.

Sursa știre: clubferoviar.ro

Sursa foto: clubferoviar.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular