Fuziunea dintre Viitorul Constanța și Farul Constanța tot mai aproape să se realizeze

O fuziune între două cluburi importante de fotbal din România, Viitorul Constanța (deținut de Gică Hagi) și Farul Constanța (deținut de Ciprian Marica), e pe cale să se realizeze în aceste zile, scrie Ziare.com. Fuziunea ar fi urmată de investiții majore din partea Primăriei și de companii importante din oraș.

Farul Constanța, echipă preluată de Ciprian Marica în urmă cu trei ani, este în Liga 2 și anul acesta a ratat promovarea în Liga 1. Fostul fotbalist a postat acum trei zile, pe contul său de Facebook, o poză cu echipa Farul și un singur cuvânt: „Mulțumesc”. Invitat la DigiSport, nu a negat zvonul privind preluarea clubului de către Gică Hagi.

Despre proiectul fuziunii Viitorul – Farul se discută de mai mulți ani. Conform Ziare.com, noul primar al Constanței, Vergil Chițac (PNL), pasionat de fotbal, va implica autoritățile locale în proiect și se vor face investiții de 3 milioane de euro în noua echipă.

Principala problemă rămâne însă stadionul, pe care fostul primar Decebal Făgădău (PSD) l-a cerut și primit de la Guvern, promițând că-l va reabilita pentru ca echipa Farul să poată juca acolo în Liga 1. Nu s-a întâmplat asta, arena e în continuare în ruină și, chiar după o fuziune Viitorul – Farul, noua formație n-ar avea dreptul să evolueze pe stadionul Farul din Constanța.

Sponsor principal al noii echipe ar urma să devină una din firmele lui Gabriel Comănescu, important om de afaceri constănțean care deține platforme marine și hoteluri, scrie Ziare.com. La noua formație ar urma să fie transferați Budescu și Maxim, iar anunțul oficial al fuziunii se va face după ce se va încheia această ediție a Ligii 1 la fotbal.

Sursa știre: ziaristii.com

Sursa foto: Facebook-

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular