Ludovic Orban: 36 de organizații PNL au votat în biroul județean susținerea candidaturii mele

Ludovic Orban, președintele PNL, a precizat vineri că 36 de organizații liberale au votat, în biroul județean, susținerea candidaturii sale pentru un nou mandat la șefia partidului. Congresul formațiunii, spune el, va avea loc în mod clar anul acesta, însă evenimentul va fi organizat în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

„36 de organizaţii au votat în biroul judeţean susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală firească să ai democraţie în interiorul partidului, în fiecare partid ar trebui şi în mod clar o să facem Congres anul acesta”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Prefecturii Dolj.

Președintele PNL explica încă din ianuarie 2021, pe B1 TV, că data Congresului va depinde de felul în care este evoluează pandemia și campania de vaccinare anti-COVID-19, pentru că un astfel de eveniment trebuie să fie organizat „atunci când situația epidemiologică va permite acest lucru”.

„Din punctul meu de vedere Congresul trebuie să fie organizat atunci când situația epidemiologică va permite acest lucru. Congresul Partidului Național Liberal nu însemnă doar că se adună delegații la Congres, este un proces democratic amplu care începe de jos. Avem adunări generale în fiecare organizație locală, acesta este primul pas. La aceste adunări generale se aelg conducerile locale și se stabilesc deelgații la conferințele județene, unde se aleg conducerile județene și unde se stabilesc delegații la Congres. Doar la finalul procedurilor se ajunge la Congresul național. Sunt alegeri la care participă toți membrii. Să faci alegeri în municipiu presupune un număr mare de oameni (…) Vor fi implicați zeci de mii de membrii ai partidului național liberal care vor participa la deciziile care se iau privitor la alegerea liderilor la toate nivelurile. Deci, probabil, în funcție de cum evoluează pandemia și campania de vaccinare, vom începe procedurile. Ele durează, pentru că de exemplu va urma o perioadă în care vor avea loc adunările generale în organizațiile locale, care vor dura în jur de 2 luni, iar apoi vor mai dura 2 luni conferințele județene, iar abia apoi va avea loc Congresul”, declara Ludovic Orban, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Sursa știre: b1.ro

Sursa foto: Facebook-Ludovic Orban

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular