Primul satelit românesc pare o gogoașă?!

Știrea cu primul satelist românesc pare o gogoașă care se vede din spațiu a devenit virală în presa românească după informația că România își va lansa primul satelit.

Acesta ar fi fost lansat din zona Mării Negre, România devenind a doua țară din UE care face asta. Doar că această informație pare un fake news care se vede de la mare distanță și pe care nu l-a mirosit nimeni.

Cum s-a ajuns aici? Inițial, informația a apărut pe „eureporter.com”, scrisă de un reporter român. După ce a fost preluată de Rador, s-a răspândit în toată presa. Nu doar că suna bine, dar era și o inițiativă nesusținută de Guvern.

Specialiștii în domeniu au, însă, mari dubii pe acest subiect.

Nu, ARCA Space nu va lansa un satelit din Marea Neagră. Ce construiesc ei acolo nu e o rachetă. Imaginile cu care și-au promovat acțiunea au fost cadre furate și photoșopate din serialul de ficțiune „For All Mankind”, de pe „Apple TV+”.

Comentariile pasionaților de știință și tehnică nu au ezitat să apară:

„Cineva trebuie să îi zgâlțâie serios la un moment dat pentru că induc în eroare mulți oameni de bună credință și, uneori, chiar și banii lor sau ai statului”

Sursa știre: cotidianul.ro

Sursa foto: Facebook

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular