Femeia care a salvat puii de urs din Biertan va plăti amenda din donațiile românilor

Miruna Gritu și Asociația „Prietenii Berzelor” au primit amendă după ce au salvat doi pui de urs și i-au transportat la Zărnești. Românii sunt revoltați din cauza amenzii, astfel că i-au donat Mirunei Gritu diferite sume de bani. Valoarea minimă a amenzii poate fi plătită în acest moment fără probleme.

Asociația „Prietenii Berzelor” susțin că sunt nevinovați și doresc să conteste în instanță sancțiunea.

Garda de mediu susține că femeia trebuia să anunțe autoritățile, nu să transporte puii de urs cu mașina personală.

Salvarea celor doi pui de urs din Biertan de către reprezentanții Asociației „Prietenii Berzelor” a creat foarte multe emoții în rândul românilor, iar vestea că Garda de Mediu a considerat acest act ilegal, a provocat indignare și solidaritate cu Miruna Gritu, cea care a salvat puii de urs.

În doar patru zile au fost strânși banii pentru plata sumei de 2.500 de lei, valoarea minimă a amenzii, ce poate fi achitată în 15 zile de la data aplicării sancțiunii.

 Miruna Gritu, președintele Asociației Prietenii Berzelor Cristian, spune că va plăti amenda, după care o va contesta. În paralel, asociația va continua demersurile pentru înființarea unui serviciu de urgență pentru animalele sălbatice.

„Sincer, nu ne-am așteptat la valul acesta incredibil de solidaritate. Am primit donații din toată țara, oamenii au fost pur și simplu incredibili. Suma colectată ne ajută să plătim amenda. După aceea o vom contesta, după ce o plătim. Vom continua apoi cu demersurile noastre pentru înființarea unui serviciu de urgență pentru animale sălbatice, dar și pentru schimbarea legii”, explică Miruna Gritu.

Săptămâna trecută, un bărbat din Biertan s-a trezit în curte cu doi ursuleți. Cele două ursoaice, de doar două luni, erau înfometate și speriate când au fost descoperite de bărbat. Proprietarul casei le-a adăpostit în așteptarea ursoaicei și, pentru că mama puilor nu a mai apărut, a cerut ajutorul specialiștilor. Așa s-a ajuns ca Asociația „Prietenii Berzelor” din Cristian să răspundă apelului la ajutor, astfel că a preluat puii și i-a transportat la Sanctuarul de Urși de la Zărnești.

Sursa știre: sibiu100.ro

Sursa foto: vocativ-plus.com, Facebook

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular