Reacția lui Dan Barna după ce a fost învins de Dacian Cioloș în primul tur pentru șefia USR PLUS

După ce Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS joi, 23 septembrie, reacțiile celor doi contracandidați ai săi – Dan Barna și Irineu Darău – nu au întârziat să apară. De altfel, a avut o primă reacție și învingătorul acestui prim tur.

Dan Barna se declară optimist în privința celui de-al doilea tur.

„Urmează un al doilea tur în care mă voi concentra mai clar să arăt cât mai multor membri poziția mea față de viitorul partidului. Participarea de peste 70% la vot arată un mesaj foarte clar de cât de angajat și solidar este acest partid (…)

Rămân optimist. Acest rezultat confirmă că USR PLUS este un partid în care votul contează. Fiecare vot contează, fiecare membru contează în decizia partidului. Sunt convins că în turul doi va fi o mobilizare și mai bună și, repet, sunt optimist în privința rezultatului. Avem un tur doi, povestea merge mai departe, suspansul continuă”, a declarat Dan Barna într-o scurtă conferință de presă după aflarea rezultatelor.

Darău nu susține pe nimeni

La rândul său, întrebat la Digi 24 către cine ar trebui să meargă voturile primite de Irineu Darău (3.300, adică 10,1%), acesta a replicat că nu susține niciunul dintre cei doi candidați care merg în al doilea tur al scrutinului.

„Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Le-am spus și liderilor înainte de rezultatele alegerilor că principiile nu se negociază în funcție de rezultat. Am spus înainte că nu voi putea susține niciunul dintre acești doi lideri, fiindcă au cauționat acest proces de vot și această campanie inechitabile, până la urmă, viciate (…)”, a declarat Irineu Darău joi, 23 septembrie, la scurt timp după aflarea rezultatelor.

Întrebat și cum i se pare faptul că Dacian Cioloș a obținut mai multe voturi decât Dan Barna, Darău a menționat că nu vede un viitor bun pentru formațiune dacă Barna câștigă alegerile.

”Niciunul nu a obținut 50%, deși poate își doreau acest lucru. Eu am spus deja, nu văd un viitor pentru USR PLUS cu Dan Barna la președinția partidului”, a completat Irineu Darău.

Dacian Cioloș a reacționat și el, pe Facebook, după rezultatele alegerilor.

El a scris pe rețeaua socială că nu vrea să catalogheze „acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război”.

„Este o competiție fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun și mai capabil să ofere societății românești o șansă la o viață decență și normală, la prosperitate și bucurie”, se mai arată în postarea liderului Renew Europe.

Cioloș a câștigat primul tur

Joi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al alegerilor interne pentru șefia USR PLUS. Dacian Cioloș a câștigat acest prim tur al alegerilor, dar cum nu a reușit să obțină peste 50% dintre voturi, va exista şi turul doi pentru președinția partidului. Cioloș a obținut 700 de voturi în plus față de principalul său contracandidat.

74.4% dintre membrii cu drept de vot și-au exprimat opțiunile în acest scrutin.

Voturile obținute de cei trei candidați, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău:

Dacian Cioloș – 15.111 voturi (46%)

Dan Barna – 14.404, (43,9%)

Irineu Darău – 3.300 (10,1 %)

Sursa știre: mainnews.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular