Primăria capitalei creste subvenția pentru STB!

Rectificarea bugetară la Primăria Capitalei va crește subvenția la STB, potrivit anunțului făcut public joi de Municipalitatea bucureșteană.

Primarul general Nicuşor Dan a convocat sedinţa extraordinară a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti pentru vineri, 24 septembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei

Municipiului Bucureşti. Pe ordinea de zi a ședinței se află un singur punct, și anume ”Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021”.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, veniturile Municipalității, estimate inițial la 5.864.134,32 mii lei, vor crește cu 388.867,5 mii lei, până la suma de 6.253.001,82 mii lei. Întreaga creștere a veniturilor se va aloca capitolului de cheltuieli Transport în comun, secțiunea ”Subvenții pentru acoperirea de preț și tarif”.

Subvenția la STB, tăiată de USR PLUS

În primăvară, aprobarea bugetului Primăriei Capitalei pe anul în curs a fost blocată de consilierii generali din partea USR PLUS, care au considerat estimările primarul general mult prea optimiste.

Apoi, după o săptămână de negocieri cu Nicușor Dan, consilierii USR-PLUS au votat, alături de consilierii PNL, bugetul Primăriei Capitalei, estimat la 5,8 miliarde lei. Condiția USR-PLUS a fost ca veniturile să fie diminuate cu circa 1,1 miliarde lei. Cu această ocazie, de la subvenția la STB s-au tăiat 100 milioane de lei, rămânând doar un miliard de lei.

Sursa știre: clubferoviar.ro

Sursa foto:

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular