Dominic Fritz este de acord cu restricțiile împotriva persoanelor nevaccinate

Primarul Dominic Fritz salută decizia premierului Florin Cîţu de a reveni asupra hotărârii de impunere de restricţii generalizate asupra localităţilor, precum Timişoara, pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi deopotrivă, relatează Agerpres.

Măsurile restrictive anunţate anterior de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, ca urmare de depăşirii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 4 la mia de locuitori, în Timişoara şi alte localităţi din judeţ, urmau să intre în vigoare din acest weekend şi presupuneau că vor fi valabile atât pentru vaccinaţi cât şi pentru nevaccinaţi.

„Anunţul de astăzi privind libertatea de mişcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea şi va susţine economia, în special sectorul HORECA. Este o victorie a normalităţii şi mă bucur că vocea noastră s-a făcut auzită. Apelul de ieri cerea exact acest tip de acţiune: libertate de mişcare şi de întrunire a celor vaccinaţi, cu respectarea măsurilor de protecţie, încurajarea şi extinderea vaccinării, sprijinirea mediului economic”, arată edilul, într-o postare pe Facebook.

Dominic Fritz atenţionează încă că situaţia este în continuare foarte serioasă, spitalele din Timişoara sunt pline şi le cere cetăţenilor precauţie, la fel ca la începutul pandemiei, respectiv, să poarte mască, să păstreze distanţa şi să se vaccineze.

Miercuri, primarul Timișoarei a lansat un apel către Guvern, să intervină astfel încât persoanele vaccinate să nu fie carantinate. Fritz consideră că valul de pandemie „este un val al nevaccinaților”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după depăşirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, iar copiii cu vârsta până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile cu rata de infectare de peste 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală.

Sursa știre: g4media.ro

Sursa foto: Facebook-

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular