Cîțu: „Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, defapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit din Guvernare”

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că lui Octavian Berceanu, demis luni de la șefia Gărzii de Mediu, i-a fost retras sprijinul politic în momentul în care USR PLUS a ieșit de la guvernare. „Toţi cei care au fost numiţi politic, prin coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic trebuie să fie înlocuiţi”, a adăugat premierul.

Florin Cîțu, despre demiterea lui Octavian Berceanu: „I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare”

„Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, de exemplu, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu, care era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic, prin coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic trebuie să fie înlocuiţi. Am văzut discuţiile în spaţiul public şi aici trebuie să facem iarăşi o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martie. Lucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă lucrurile mai departe. Tocmai acesta e rolul adjunctului”, a declarat premierul, citat de Agerpres.

Florin Cîțu a vorbit și despre Alexandru Lucian Vasile, cel care a preluat atribuțiile lui Octavian Berceanu.

 „La fiecare astfel de situaţie unde am demis pe cineva pentru că i s-a retras sprijinul politic, am numit persoana care era adjunct, era cel mai simplu, cel mai rapid. Bineînţeles că vom face o numire la un moment dat. Eu am vorbit cu domnul ministru al Mediului, Tánczos Barna, să se asigure că situaţia în continuare merge mai departe”, a mai spus oficialul liberal.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular