Florin Cîțu l-a demis și pe Octavian Berceanu de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu

Prim-ministrul Florin Cîțu l-a demis luni, 20 septembrie, pe Octavian Berceanu de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu, în contextul scandalului politic generat de ruptura dintre premier și USR PLUS. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

„M-a lăsat ultimul, am observat, îi mulțumesc, mai departe domnia sa va ști ce să facă, astfel încât Garda de Mediu să obțină cele mai bune rezultate”, a declarat Octavian Berceanu, luni, la Digi24.

Numit în funcție la propunerea USR PLUS, Berceanu susține că decizia de demitere este una „strict politică” și că nu a fost anunțat înainte.

„Dacă ne uităm la rezultate, statistic, sunt cele mai bune din ultimii 20 de ani. Garda de Mediu a făcut 142 de acțiuni pentru combaterea introducerii în țară a deșeurilor, anul ăsta a făcut peste 1.700, ca fapt divers”, a precizat fostul șef al Gărzii de Mediu.

În plus, fostul șef al Gărzii de Mediu arată că, până la venirea sa în funcție, comisarii se confruntau constant cu intervenții din partea decidenților politici.

„Din 20.000 de controale făcute cât am fost la Garda de Mediu nu a existat nicio intervenție politică care să se răsfrângă peste comisari și deciziile lor”, arată Berceanu.

Octavian Berceanu a fost numit în funcție la propunerea USR PLUS pe data de 11 martie. Este de profesie inginer silvic, iar în ultimii ani a fost printre cei mai activi militanți împotriva depozitării ilegale a deșeurilor în jurul Bucureștiului.

În perioada 2016-2020, Octavian Berceanu a fost consilier general în CGMB București.

A candidat pentru șefia USR PLUS București, dar a pierdut în fața fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Premierul Florin Cîțu continuă să demită persoanele propuse de USR PLUS în instituțiile subordonate Guvernului, după revocarea prefecților, subprefecților și consilierilor de stat numiți în urma negocierilor din coaliție, purtate la începutul anului.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular