Arestarea pentru trafic de droguri a lui Vlad Cristian Timiș pune bețe în roate afacerii Cris-Tim

Vlad Cristian Timiș, mezinul omului de afaceri Radu Timiș, patronul Cris-Tim, a fost arestat pentru trafic de droguri.

Tânărul a fost surprins într-un flagrant, organizat de procurorii DIICOT, în timp ce vindea cocaină în localitatea Cornu, din județul Prahova. Cris-Tim este unul dintre cei mai importanți producători de preparate alimentare de carne și mezeluri din România.

Vlad-Cristian Timiș a primit mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, împreună cu un alt inculpat. Decizia a fost dată de o instanță a Tribunalului Dolj, dar a fost contestată de cei doi.

„În temeiul art.226 din C.pr.pen. art.223 alin.2 din Codul de procedură penală rap. la art.202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Timiş Vlad-Cristian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021 (…)”, se arată în soluția Tribunalului Dolj.

Fiul cel mic al omului de afaceri Radu Timiș este acuzat de DIICOT de trafic cu droguri de mare risc. El a fost reținut în urma unui flagrant organizat de procurori în urma informațiilor primite de la un alt traficant. Astfel, procurorii au reținut un tânăr de 21 de ani în timp ce vindea cocaină în localitatea Cornu, Prahova. În baza informațiilor primite de la acesta, DIICOT a organizat un flagrant în urma căruia a fost prins și Vlad Timiș, în vârstă de 22 de ani. Acesta venise să ridice banii rezultați din vânzarea drogurilor, de la primul tânăr.

La momentul flagrantului, fiul omului de afaceri a fost testat pentru consum și, astfel, s-a descoperit că era drogat cu cocaină.

Potrivit legii privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, deținerea și vânzarea substanțelor interzis se pedepsește cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi. În cazul în care este vorba de droguri de mare risc, atunci pedeapsa cu închisoarea se majorează de la 10 la 20 de ani.

Afacerea Cris-Tim, deținută de omul de afaceri Radu Timiș a fost evaluată la peste 180 de milioane de euro. Fost profesor de sport, înainte de Revoluție, Radu Timiș a deschis prima afaceri imediat după 1990, împreună cu un partener din Germania. În câteva luni, a reușit să obțină primul milion din vânzări en-gros și bijuterii. A pierdut banii, la scurtă vreme, din cauza impozitelor și taxelor foarte mari pe care trebuia să le plătească la vremea respectivă.

După încă un eșec în afaceri, a deschis un chioșc de vânzare a produselor alimentare în Piața Gorjului din București. Acesta a fost baza viitorului grup de success Cris-Tim.

„Am început cu un chioşc de 6 metri pe 2 metri. Am început businessul cu soţia mea. Timp de doi ani, am stat într-un trening, munceam 18 ore pe zi, aveam mâinile bătătorite ca ale unui agricultor. Noi doi achiziţionam, noi vindeam, noi făceam contabilitate, noi făceam tot“, povestea omul de afaceri, pentru Capital, în urmă cu câtva timp.

Constatând că furnizorii de mezeluri îi trimiteau marfă din ce în ce mai proastă și mai scumpă, Radu Timiș a investit în producție. În 1994 a deschis prima fabrică, iar câțiva ani mai târziu a inaugurat o alta, cu o capacitate de zece ori mai mare. Mai târziu, a profitat de avantajul zonelor defavorizate şi s-a mutat cu producția la Filipeştii de Pădure, într-o nouă unitate. De atunci, capacitatea sa de producție a crescut constant.

Odată cu succesul, afacerile familiei Timiș s-au diversificat. Între altele, famia Timiș deține mai multe fabrici, de catering, de produse lactate, ferme de animale și lucrează suprafețe foarte mari de teren agricol. De asemenea, a investit în vinificație și într-un conac cu zece camere pe care le închiriază.

Omul de afaceri are cinci copii, o fată și patru băieți, dintre care cel arestat, Vlad Cristian, este cel mai mic. Băieții lui Radu TImiș apar periodic în rubricile publicațiilor mondene datorită escapadelor prin cluburile de fițe, dar și a relațiilor amoroase.

Astfel, cel mare dintre aceștia, Radu Timis Jr. a fost într-o relație cu fiica fostului primar PSD din Ploiești, Emil Calotă, o femeie divorțată, mai matură decât el. Ulterior, Radu Timiş Jr. a avut o relaţie năbădăioasă cu Giulia Dinu, fosta prietenă bună a Elenei Băsescu.

Un alt băiat, Ștefan, s-a cuplat cu Roxana Ilie, fost manechin de succes, divorțată de omul de afaceri Mihai Pleșea.

Sursa știre: evz.ro

Sursa foto: evz.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular