Raluca Turcan dorește o majorare semnificativă a salariului minim de la 1 Ianuarie

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că în mod normal salariul minim ar trebui să majorat de la 1 ianuarie, precum și că ia în calcul o creștere semnificativă, având în vedere scumpirile de prețuri.

 „Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă”, a declarat ministrul Muncii, joi, la Oradea, potrivit Agerpres.

Nivelul actual al salariului minim, spune ea, nu numai că este insuficient, dar este și un factor generator de migrație.

„Sunt probabil cel mai pro ministru pentru creşterea salariului minim în România. Românii noştri aleg să plece în străinătate din cauza salariului şi datorită serviciilor de care beneficiază în alte ţări. Nu mai putem accepta şi duce cu toţii, ca societate, acest nivel al salariului minim. Pentru prima dată, într-un guvern, într-un mandat de opt luni, la aceeaşi masă, patronate, sindicate, instituţii ale statului, am reuşit să agreăm că salariul minim trebuie să crească, că această creştere trebuie să fie făcută predictibil şi cât mai repede astfel încât mediul economic să poată să-şi pregătească activitatea pe anul următor şi, de asemenea, să nu fie făcută subiectiv, la presiunea diferiţilor factori, ci ancorată în nişte indicatori economici astfel încât şi în anii următori să putem evalua cum va evolua salariu minim”, a adăugat Raluca Turcan.

Toate confederațiile patronale au ajuns la concluzia că salariul minim trebuie crescut, atât în discuțiile cu premierul, cât și în discuțiile cu patronatele și sindicatele, ca până la finalul lui octombrie să existe o primă formă de negociere a nivelului, a mai menționat oficialul.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular