Cătălin Drulă, despre Florin Cîțu: „A tergiversat ajutorul de stat cuvenit CFR Călători”

Invitat la B1 TV, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a reluat explicațiile privitoare la disputele avute cu șeful Guvernului, Florin Cîțu.

Prima chestie spusă de fostul ministru s-a referit la acea prevedere conform căreia ordonatorii principali de credite  repartizează creditele bugetare, după reţinerea a 10% din prevederile aprobate acestora, pentru asigurarea unei execuţii bugetare prudente, cu excepţia cheltuielilor de personal şi a celor care decurg din obligaţii internaţionale, care vor fi repartizate integral. Repartizarea sumelor reţinute în proporţie de 10% se face în semestrul al doilea, după examinarea de către Guvern a execuţiei bugetare pe primul semestru (lege 500/2002 a Finanțelor Publice).

”O axă de 10% care trebuia deblocată până la 30 iunie, la ministerele PNL s-a putut, la noi nu”,  a spus miercuri seară Cătălin Drulă.

Apoi a fost problema ajutorului de stat intrat spre aprobare la Guvern cu întârziere. „Memorandumul pentru ajutorul de stat care trebuie trimis la CE si care ar face compatibil ajutorul CFR Călători a fost blocat până aproape la momentul ieșirii din Guvern. A fost aprobat cu o sedință înainte de plecarea noastră”, a spus el.

A treia problemă a privit alocările pentru minister. Inițial Cîțu i-ar fi promis lui Drulă că la rectificare îi va da un miliarde lei în plus. miliard care lipsea în bugetul ministerului față de execuția anului trecut. In plus ministerul era indreptățit să primească încă un miliard de lei, pierderile companiilor de anul trecut, din cauza pandemiei. Ori în loc de bani Cîțu ar fi făcut reproșuri.

„Era un conflict de logică usor sesizabil. Ni s-a zis că cerem bani când nu avem execuție. Deci o lipsă de încredere că s-ar putea cheltui banii. Dacă nouă ne-ar fi ajuns de ce să cerem bani în plus? ” a spus el.

Sursa știre: clubferoviar.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular