Un secretar de stat din ministerul lui Ghinea avea salariu de 30.000 de lei pe lună!

Sinecuri de sute de mii de lei pentru un secretar de stat din ministerul lui Ghinea: declarația de interese a secretarului de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) Marius-Mihai Vasiliu arată că el se afla, în 2021, în patru consilii de administrație, dezvăluie Newsweek România.

Marius-Mihai Vasiliu este absolvent de drept la Facultatea Româno-Americană. El a avut o carieră politică interesantă: a fost fiul șefului PDL Tecuci și, în 2005, a ajuns consilier a ministrului Integrării Europene, Anca Boagiu. În 2019, ministrul Dezvoltării, liberalul Ion Ștefan, l-a promovat secretar general adjunct al acestui minister. Aici el s-a ocupat de o controversata restructurare a ministerului, dar această măsură n-a fost pusă în aplicare.

În 2020 a ajuns secretar de stat la MIPE, unde a avut o relație foarte bună cu Cristian Ghinea, care l-a lăsat să coordoneze PNRR și l-a numit șeful structurii de securitate a ministerului.

Premierul Cîțu l-a demis la 9 septembrie.

Declarația de interese a lui Vasiliu, depusă în ianuarie 2021 – cea din iunie lipsește de pe site-ul ministerului, dar și al ANI – arată că acesta a fost plasat, în 2020, în consilii de administrație cu care nu avea nici o legătură. El a încasat:

– 129.000 de lei de la comitetul interministerial de finanțări, garanții și asigurări a Eximbank

– 29.000 de lei, comisia de retrocedare ANRP

– 24.000 de lei Comitetul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială

– 15.726 – CA-ul Agenției Naționale a Locuinței

În plus, el a primit un salariu de peste 155.000 de lei de la ministerul Dezvoltării.

În total, statul român îi plătea aproape 30.000 de lei pe lună.

Sursa știre: comisarul.ro

Sursa foto: comisarul.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular