Președintele Consiliului Național PSD: „Cîțu e pentru noi în acest moment un foarte bun agent electoral”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, susține că strategia partidului pe care îl reprezintă este să îl demită pe Florin Cîțu din funcția de prim-ministru după Congresul PNL, când premierul are cele mai mari șanse să devină noul președinte al liberalilor.

„În politică totul e strategie dacă suntem oameni raționali. Cîțu e pentru noi în acest moment un foarte bun agent electoral”, a declarat Vasile Dîncu, duminică seară, la Digi24.

Dîncu a precizat că strategia PSD e de a sta deoparte în scandalul politic dintre USR PLUS și Florin Cîțu și să aștepte decizia Curții Constituționale, referitoare la posibilul conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament.

„De ce să ne băgăm noi în această bătălie? Cîțu oricum e terminat. Fie că ajunge președinte în 25 septembrie și-l vom da jos după aceea, pentru noi e mai interesant și efectul politic e mai mare să dai jos președintele PNL”, a precizat Dîncu.

Context

Coaliția formată din PNL, USR PLUS și UDMR este la un pas de destrămare, după criza politică generată de premier. În ziua în care Florin Cîțu a introdus proiectul „Anghel Saligny” pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern din 1 septembrie, intenție criticată de USR PLUS, acesta l-a revocat din funcție pe Stelian Ion, al doilea ministru USR PLUS dat afară de Cîțu.

Ulterior, USR PLUS a depus, împreună cu AUR, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, iar toți miniștrii formațiunii, inclusiv vicepremierul Dan Barna, și-au dat demisia din Executiv.

În timp ce Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a încercat să grăbească votul și dezbaterea asupra moțiunii de cenzură, acesta s-a lovit de încercările PSD și PNL – aripa Cîțu de a boicota fiecare încercare de stabilire a calendarului.

În plus, Florin Cîțu a cerut Curții Constituționale să constate un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament.

Astfel, votul asupra moțiunii de cenzură s-ar putea da după decizia CCR, întrucât și liberalii din tabăra premierului, dar și social-democrații, vor să împingă plenul reunit până după Congresul PNL, din 25 septembrie.

Sursa foto: Facebook-Vasile Dîncu

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular