AUR, atac la adresa Comisiei Europene: „Aplicarea amenzilor zilnice Poloniei, precum și blocarea fondurilor de redresare ale Ungariei reprezintă un șantaj”

După ce Comisia Europeană a respins PNRR-ul Poloniei și Ungariei, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a ieșit la atac. Astfel, formațiunea condusă de către George Simion și Claudiu Târziu s-a alăturat poziției grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, care se opun directivelor controversate venite de la Bruxelles.

Ungaria și Polonia, țări conduse de lideri politici conservatori, sunt amenințate cu noi sancțiuni. Comisia Europeană a cerut reforme legislative și drepturi suplimentare pentru comunitatea LGBT+, dar liderii europeni s-au lovit de embargouri clare din partea guvernelor celor două state. Valorile conservatoare sunt împărtășite și de către AUR, potrivit căruia Comisia Europeană se amestecă „în mod inadmisibil” în politicile interne ale statelor.

„Alianța pentru Unirea Românilor, singurul partid parlamentar cu doctrină conservatoare, suveranistă din România, își exprimă deplina susținere față de Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni și de poziția acestuia de solidarizare cu Polonia și Ungaria, în ale căror politici interne Comisia Europeană se amestecă în mod inadmisibil”, a notat AUR la începutul unui comunicat de presă.

„Cererea recent adresată de Comisia Europeană către Curtea Europeană de Justiție de a aplica amenzi zilnice Poloniei, precum și blocarea fondurilor de redresare ale Ungariei, reprezintă un șantaj al Comisiei împotriva unor națiuni suverane care, la fel ca și România, au suferit aproape jumătate de veac din cauza totalitarismului comunist.

Alianța pentru Unirea Românilor se alătură Partidului European al Conservatorilor și Reformiștilor (ECR Party) în a considera acest abuz de putere al unei instituții europene ca fiind revoltător și de natură să adâncească deficitul democratic care afectează deja grav proiectul european comun”, a mai precizat AUR.

Partidul AUR: „Elitele de la Bruxelles nu pot trece peste voința cetățenilor polonezi și maghiari, exprimată prin vot popular în repetate rânduri”

De asemenea, liderii AUR atrag atenția cu privire la tendința forurilor de conducere ale Uniunii Europene de încălcare a pricipiilor de bază ale angajamentelor internaționale, mai precis nerespectarea culturii și a valorilor naționale ale statelor membre din blocul comunitar.

„Măsurile cerute de Comisie încalcă atât spiritul în care acest proiect a fost inițiat de părinții săi fondatori, cât și litera tratatelor constitutive care nu prevăd nicăieri vreun drept al unei instituții europene de a impune unui stat membru o anume programă educațională, de a-i interzice să-și protejeze copiii de propaganda neomarxistă ori de a obstrucționa independența justiției.

Elitele de la Bruxelles nu pot trece peste voința cetățenilor polonezi și maghiari, exprimată prin vot popular în repetate rânduri. Comisia Europeană este chemată să își reconsidere poziția și, așa cum este statuat în principiile fondatoare ale proiectului european, să respecte și să apere cultura, valorile, identitatea și voința democratică a tuturor statelor membre care o alcătuiesc”, a mai transmis AUR.

PNRR-urile Ungariei și Poloniei sunt blocate de Comisia Europeană după ce guvernele celor două state nu au implementat inițiativele Comisiei cu privire la justiție, a transmis vineri comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni.

De asemenea, cele două state sunt vizate de sancțiuni pentru că s-au opus politicilor pro-LGBT+ promovate de liderii blocului comunitar, în frunte cu Ursula von der Leyen.

Sursa foto: Facebook-Alianța pentru Unirea Românilor – AUR

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular