Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei.

De asemenea, seful statului a semnat decretul privind desemnarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministru interimar al Justitiei.

Premierul Florin Citu a decis, miercuri, revocarea din functie a lui Stelian Ion.

„Am luat o decizie necesara. Acum cateva minute am trimis presedintelui Romaniei cererea de revocare din functia de ministru al Justitiei a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta in Guvernul Romaniei ministri care sa se opuna modernizarii Romaniei. Stelian Ion este un ministru care nu a reusit sa se impuna in coalitie, nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectele. De exemplu, desfiintarea Sectiei Speciale, care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiintata”, a afirmat Citu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

USR PLUS a anuntat ca isi retrage sprijinul politic pentru Florin Citu dupa demiterea lui Stelian Ion si cere ca premierul sa fie schimbat. In caz contrar, USRPLUS va vota motiunea de cenzura.

„USR PLUS nu a girat si nu va gira niciodata jaful din bani publici, in nicio formula de guvernare. Cerem Coalitiei sa ia act de lipsa unei majoritati care sa sustina Cabinetul Citu si solicitam declansarea de urgenta a negocierilor in Coalitie pentru desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern. In situatia in care discutiile din Coalitie vor esua in propunerea unui nou premier, USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu”, se arata intr-un comunicat al USR PLUS.

Potrivit sursei citate, ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern si are tot sprijinul formatiunii pentru continuarea reformei din justitie, inclusiv desfiintarea SIIJ si numirile procurorilor-sefi, „procese intrerupte de iresponsabilitatea premierului Citu”.

Sedinta coalitiei de guvernare prevazuta pentru joi dimineata a fost anulata.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular