DNA și DIICOT au fost solicitate pentru anchete în Complexul Energetic Oltenia

Unul dintre reprezentanții Complexul Energetic Oltenia(CEO) solicită ca procurorii anticorupție sau poliția să se sesizeze și să facă verificări în urma afirmațiilor unuia dintre liderii de sindicat.

Ion Rușeț, consilier de integritate la Complexul Energetic Oltenia, a afirmat că organele de cercetare trebuie să verifice declarațiile publice ale liderului de sindicat Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia.

Nicu Bunoaica ar fi declarat că are informații că la angajările din Complexul Energetic Oltenia s-ar percepe „comisioane” de 3.000-4.000 de euro. Nu a spus însă concret cine face acest lucru și nu a furnizat date concrete.

Ion Rușeț este de părere că se impune de urgență efectuarea de verificări pentru ca persoanele vinovate de asemenea posibile fapte să fie trase la răspundere sau cei care fac asemenea afirmații să fie trași la răspundere pentru că prejudiciază imaginea companiei.

Cere ca și DIICOT să se sesizeze

Același șef din Complexul Energetic Oltenia cere public o anchetă și din partea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Gorj, care să înceapă verificări ca urmare a afirmațiilor publice ale unuia dintre liderii de sindicat.

Consilierul de integritate din Complexul Energetic Oltenia, Ion Rușeț, a solicitat public intervenția DIICOT, după ce liderul de sindicat Nicu Bunoaica, de la Cariera minieră Lupoaia, din zona Motru, a sunat că viața îi este pusă în pericol, fără să ofere mai multe detalii legat de acest lucru.

Ion Rușeț a precizat că este obligatoriu ca poliția și DIICOT să se sesizeze, să facă verificări dacă viața unei persoane este în pericol și să facă o investigație.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia nu se află la primele declarații de acest gen, fiind obișnuit să facă unele afirmații, fără ca cineva să îi solicite și dovezi.

Nicu Bunoaica este însă unul dintre viitorii pensionari de la Complexul Energetic Oltenia. Sindicalistul este între cei care au vârsta de pensionare potrivit noii legi și condițiile de vechime.

Sursa foto: Facebook-Digi 24

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular