Unde a ajuns hackerul care a făcut cel mai mare jaf de criptomonede din istorie?!

Acum o săptămâna, platforma de criptomonede Poli Network a fost jefuită. Hackerii au reușit să fure monede digitale în valoare de 600 de milioane de euro. Acest lucru a fost posibil datorită unei vulnerabilități în codul sursă al rețelei. Aceasta permite utilizatorilor săi să schimbe monede digitale dintr-o bază de date în alta. Breșa le-a permis hackeri-lor să își transfere criptomonede în propriile portofele digitale.

Atunci, jaful a fost declarat ca fiind cel mai mare din istoria crypto. Dar ulterior, specialiști îl prezintă ca fiind cel mai mare jaf înfăptuit vreodată. El a depășit valoric și atacul platformei japoneze Coincheck din 2018. Au fost furate atunci active de 534,8 milioane de dolari.

Hackerii din cazul Poly Network a returnat majoritatea criptomonedelor furate. Ei și-au păstrat doar 33 de milioane de dolari. Criptomonedele returnare nu pot fi accesate deocamdată. Ele se află într-un cont care necesită o parolă. Aceasta o știe doar „Domnul Pălărie Albă”, cum sunt denumiți de către echipa platformei. Pentru experți este foarte ciudat faptul că hackerii vor să returneze o mare parte din sumă. Unii spun, că aceștia nu și-au dat seama atunci cât de dificil o să fie să spele o astfel de sumă.  O persoană anonimă care pretinde că este hackerul a spus că va furniza cheia la cont „odată ce totul este pregătit”.

Săptămâna trecută Poly Network i-a oferit acestuia o recompensă de 500.000 de dolari în schimbul returnării acestora. Inițial acesta a refuzat oferta. Apoi a venit cu un mesaj ”Iau în considerare acceptarea recompensei ca bonus pentru hackerii publici care pot sparge rețeaua Poly Network”. Platforma vrea să implementeze în viitor o „actualizare semnificativă a sistemelor”. Prin acest demers vrea să împiedice astfel de acțiuni.

Pe lângă recompensă, Echipa de la Poly Network  l-a invitat pe hacker să devină „consultantul-șef de securitate” al companiei. ”Pentru a ne exprima mulțumirea și a-l încuraja pe Domnul Pălărie Albă să contribuie în continuare la progresele în securitate din domeniul blockchain și Poly Network, îl invităm călduros să devină Consultantul-Șef de Securitate al Poly Network”, a anunțat compania într-un comunicat. Cu toate acestea, platforma intenționează să înainteze și o plângere penală împotriva hackerului.

Sursa știre: playtech.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular