Nouă agenți de la secția 16 din București, trimiși în judecată pentru tortură!

Cei nouă agenți de poliție de la Secția 16 din București, trimiși în judecată pentru că ar fi torturat doi tineri, ar fi fost prinși după ce anchetorii au coroborat alibiul lor cu timpul de deplasare al unui autovehicul la acea oră cu aplicația Google Maps. În plus, potrivit lui Adrian Cuculis, avocatul rudelor victimelor, printre probleme din dosar ar fi și interceptări telefonice, obținute în baza unui mandat, în care agenții își recunosc faptele.

Potrivit anchetatorilor, la data de 1 septembrie 2020, în jurul orei 01:45, agenţii de la Secţia 16 au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Capitală, context în care au fost abordaţi de doi tineri care le-au reproşat că nu poartă măşti de protecţie în plină pandemie de COVID-19.

Lezați de reproșurile celor doi, polițiștii i-au încătușat, fapt observat pe imaginile surprinse de camere de supraveghere din zonă, probe în dosar. Unul dintre tineri a fost închis pe bancheta din spate a autospecialei de poliție, peste niște jante, iar unul dintre agenți a pulverizat spray lacrimogen.

Pentru a-și susține supoziția și pentru a demonta alibiul suspecților, anchetatorii au estimat cu ajutorul aplicației Google Maps că drumul până la Secția 16 nu ar fi trebui să dureze la ora respectivă mai mult de 4-5 minute.

În același timp, celălalt tânăr a fost dus cu o dubă pe un câmp în apropiere de Jilava. Acolo, trei dintre agenți au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. În tot acest timp, trei dintre agenţii de poliţie, deşi nu au participat în mod activ la aplicarea loviturilor, au urmărit impasibili agresiunile la care a persoana vătămată era supusă de către colegii lor, neintervenind pentru oprirea acestora, deşi în virtutea atribuţiilor de serviciu aveau obligaţia de a interveni pentru protecţia persoanelor vulnerabile. Totodată, unul dintre agenți a supus victima unor tratamente degradante. După ce l-au torturat, poliţiştii l-au abandonat pe tânăr pe un teren viran.

Ambii tineri au murit la interval de trei săptămâni, în luna martie, însă anchetatorii nu au stabilit dacă există o legătură directă între decesul lor şi agresiunile exercitate de poliţişti. Primul ar fi murit din cauze aparent naturale, iar al doilea a fost găsit decedat în apartamentul unui prieten.

Sursa știre: mainnews.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular