Nicușor Dan a cedat: și-a dat acordul pentru organizarea Marșului „Bucharest PRIDE”

Nicușor Dan, Primarul General, a transmis recomandarea Primăriei Capitalei de a fi aprobată solicitarea Asociației ACCEPT pentru organizarea marșului „Bucharest PRIDE” pe 14 august, cu un număr maxim de 500 de participanți, pe traseul solicitat de către organizatori, adică Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Universității.Totodată, Dan a propus suspendarea proiectului „Străzi Deschise” pentru ziua de 14 august și reluarea lui începând din 15 august, au transmis mai multe surse, pentru B1TV.RO.

Discuțiile din jurul organizării „Bucharest Pride”

Săptămâna trecută, Asociația ACCEPT și-a exprimat public nemulțumirea vizavi de faptul că Primăria Capitalei nu a autorizat organizarea marșului „Bucharest Pride” pe Calea Victoriei.

Reprezentanții Primăriei au propus atunci ca marşul să fie organizat fie în aceeaşi locație, dar într-o altă zi, fie în aceeaşi zi (14 august) dar într-o altă locaţie: „Organizatorii marşului au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanţi, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede o limită superioară de 500 de participanţi la mitinguri şi demonstraţii”, conform comunicatului primăriei”.

PMB a mai argumentat atunci că „Bucharest Pride” nu se poate suprapune cu evenimentul „Străzi deschise”, proiect care se derulează în fiecare weekend în Bucureşti, deoarece ambele sunt în categoria adunări publice.

Reprezentanții ACCEPT au deplâns atunci faptul că nu-și pot organiza marșul pe Calea Victoriei, pe 14 august, pentru prima dată în ultimii 15 ani, în contextul în care, au spus ei, „marșul legionar Noua Dreaptă” a fost aprobat.

În replică, Primăria Municipiului București a explicat faptul că „solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul maxim de participanţi, respectiv 500 şi, de asemenea, traseul pe care aceştia îl vor parcurge este Piaţa Victoriei- Piaţa Romană-Piaţa Universităţii- Piaţa Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfăşoară un alt eveniment, respectiv ”Străzi deschise””.

Reprezentanţi ai comunităţii LGBT s-au adunat, vineri, la sediul Primăriei Capitalei, pentru a protesta. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti i-a invitat apoi pe reprezentanţii Asociaţiei ACCEPT pentru o nouă rundă de discuţii, care are loc astăzi, la ora 14.00.

Sursa știre: b1tv.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular