Ce instituții vor primi cele mai multe fonduri suplimentare la rectificarea bugetară?!

Ministerul Sănătății, condus de Ioana Mihăilă, ar urma să primească cea mai mare sumă suplimentară la rectificarea bugetară anunțată pentru jumătatea lunii august, adică aproximativ 3,5 miliarde de lei, potrivit unor surse. Deși Ministerul Justiției a cerut în plus 844 de milioane de lei, instituția condusă de Stelian Ion va primi, în urma rectificării bugetare, 13 milioane de lei.

Premierul și ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, a tăiat aproximativ 2,7 miliarde de lei din bugetul Ministerului Muncii, având în vedere că Guvernul a amânat creșterea alocațiilor, prevăzută inițial pentru data de 1 iulie.

În schimb, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, ce se ocupă, printre altele, cu finanțarea proiectelor depuse de primari, va avea 1,8 miliarde de lei în plus pentru semestrul al doilea al anului 2021, potrivit documentului obținut de Main News.

Deși Ministerul Transporturilor arăta că instituția are nevoie de fonduri suplimentare în valoare de 2,9 miliarde de lei pentru a doua jumătate a anului, premierul a avut altă idee și a acordat doar 322 de milioane de lei în plus.

Ministerul Afacerilor Interne ceruse, pentru prima rectificare a bugetului pe anul 2021, o suplimentare de 515 milioane de lei, potrivit unui răspuns acordat Main News, din care va primi doar 10 milioane.

Ministerul Mediului va primi 533 de milioane de lei în plus, iar bugetul Ministerului Educației ar urma să crească cu 210 milioane de lei.

Înalta Curte de Casație și Justiție ar urma să primească, în urma rectificării, 1 milion de lei, în timp ce Ministerul Public, ce are în subordine parchetele naționale și militare, va avea o suplimentare de 4 milioane de lei.

Serviciul Român de Informații se bucură de cea mai mare creștere bugetară din rândul serviciilor, de aproximativ 116 milioane de lei, în timp ce Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Telecomunicații Speciale vor primi 17, respectiv 11 milioane de lei.

Sursa știre: mainnews.ro

Sursa foto: Facebook-Libertatea

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular