Ion Rădoi rămâne sub control judiciar – Tribunalul București i-a respins contestația impusă de procurori

Ion Rădoi rămâne sub control judiciar, după ce Tribunalul București a respins ca neîntemeiată contestația liderului Sindicatului „Unitatea” de la metrou.

La termenul de joi, Rădoi a declarat că măsura controlului judiciar ar reprezenta o ilegalitate făcută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și a respins acuzațiile de șantaj, aduse în dosarul legat de spațiile comerciale din subteran.

„Am considerat că este o ilegalitate (n.r. măsura controlului judiciar). În momentul în care eşti acuzat pentru orice, nu mai ştiu cum… şantaj. Nu am aflat pe cine am şantajat. M-am întâlnit vreodată? Nici nu l-am văzut pe ministrul Transporturilor. A refuzat. Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor şi nu a răspuns la niciuna. Nu numai că nu l-am întâlnit, nici nu a răspuns”, a declarat Ion Rădoi, joi, în fața Tribunalului București.

Context: Ion Rădoi a contestat în instanță măsura controlului judiciar, luată de procurorii DNA, după ce l-au acuzat de 2 fapte de șantaj și folosire a influenței de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Liderul sindicatului „Unitatea” a fost plasat sub control judiciar la finalul săptămânii trecute, după o zi petrecută la audieri la sediul DNA.

Miercurea trecută, procurorii au făcut percheziții în 16 locații din municipiul București și județele Prahova și Ilfov, printre care și la locuința acestuia, într-un dosar penal de corupție ce are legătură cu spațiile comerciale de la metrou.

Percheziții au avut loc și la sediile Primăriei Sectorului 3 și Primăriei Sectorului 5, singurele două primării care au refuzat să desființeze spațiile comerciale amplasate ilegal de sindicatul „Unitatea”.

Elena Claudia Minea, iubita lui Ion Rădoi, a fost plasată la rândul ei sub control judiciar de procurorii DNA, potrivit unor surse Main News, fiind acuzată de complicitate la folosire a influenței de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Sursa știre: mainnews.ro

Sursa foto: Facebook-Loon.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular