Nicușor Dan: „Pe Arena Națională se va desfășura cea mai mare competiție de sporturi electronice cu premii de 40 de milioane de dolari”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că în acestă toamnă se va desfășura pe Arena Națională unul dintre cele mai mari evenimente de gaming, în perioada 12-17 octombrie.

„O competiție care se va desfășura în perioada 12 -17 octombrie. Va fi vizonată în jur de 80 de mlioane de oameni, din întreaga lume, și vor fi premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a precizat Nicușor Dan, joi, prezent la Arena Națională.

Acesta a mai precizat că Arena Națională „nu mai este o feudă” și își dorește ca pe acest stadion să se organizeze cât mai multe evenimente.

În ceea ce privește evenimentul din toamnă, cei de la USR-PLUS au anunțat joi că acesta va aduce Primăriei Capitalei 500 de mii de euro.

Potrivit USR -PLUS, consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu a luat legătura cu organizatorii acestui eveniment, stabilit iniţial să aibă loc în Suedia.

„Din motive de pandemie, organizarea era incertă pentru 2021”

„Din motive de pandemie, organizarea era incertă pentru 2021, dar le-a propus să-l ţină în România, pe Arena Naţională. Înainte de începerea campionatului Euro 2020, organizatorii au fost invitaţi la un tur al Arenei Naţionale împreună cu Nicuşor Dan şi au decis Bucureşti ca destinaţie”, transmite USR PLUS Bucureşti.

Potrivit ceor de la USR-PLUS, evenimentul va avea un impact foarte bun, cu un profit de 500 de mii de euro pentru Capitală.

„Premiile oferite la acest concurs vor însuma circa 40 milioane de dolari, premii ce se vor acorda prin România, aşadar statul român va încasa 16% din suma totală. Gameri din întreaga lume, bine aţi venit la Bucureşti”, se mai arată în postare a celor de la USR-PLUS.

Sursa știre: gandul.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular