Hackerii fac din nou ravagii! Au luat cu asalt mai multe companii din SUA

Hackerii au lansat vineri un atac deosebit de sofisticat asupra mai multor companii din Statele Unite ale Americii. Daunele au fost atât de însemnate, încât una dintre companiile afectate a fost nevoită să închidă sâmbătă 800 de magazine alimentare.

Financial Times și Wall Street Journal au raport că tocmai a avut loc unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice din ultima vreme. Se pare că software-ul de management IT – Kaseya – a căzut victimă unui atac ransomware.

Compania a susținut inițial că „mai puțin de 40” dintre clienții săi au fost afectați direct, dar firma de securitate Huntress a spus ca ar fi vorba de 200 de companii.

Kaseya a afirmat pe site-ul propriu că investighează un posibil atac împotriva VSA, utlizat de profesioniştii IT să gestioneze servere, desktopuri, dispozitive de reţea şi imprimante.

„Am lucrat toată noaptea la remedierea defecţiunii şi la repunerea în funcţiune, dar am anunţat că trebuie să menţinem închise magazinele”, a declarat un purtător de cuvînt al Coop, Therese Knapp, la televiziunea suedeză.

Lanțul suedez de supermarketuri Coop a închis aproape 800 de magazine după ce unul dintre contractorii săi a devenit o țintă a hackerilor care ar fi coordonat un atac deosebit de amplu și de bine organizat.

Căile ferate de stat și un lanț important de farmacii au fost, de asemenea, afectate.

„Acesta este un atac colosal și devastator pe lanțul de aprovizionare”, a spus John Hammond, cercetător principal în securitate Huntress.

Nu se știe cine se află în spatele atacului, deși Huntress a legat atacul de de grupul REvil din Rusia.

Incidentul este cel mai recent dintr-un șir de atacuri foarte grave, toate de tip ransomware, inclusiv JBS și Colonial Pipeline.

Atacul nu a rămas fără reacție la Casa Albă. Președintele american Joe Biden a declarat, sâmbătă, că a îndrumat agențiile de informații americane să investigheze un atac sofisticat care a lovit sute de companii americane.

Președintele a spus că „nu suntem siguri” cine se află în spatele atacului.

„Gândirea inițială a fost că nu era Guvernul rus, dar încă nu suntem siguri”, a spus oficialul american.

La summit-ul de la Geneva din 16 iunie, Biden l-a îndemnat pe Vladimir Putin să ia măsuri împotriva hackerilor din Rusia și a avertizat asupra consecințelor dacă atacurile ransomware continuă.

Sursa știre: playtech.ro

Sursa foto: Facebook-Mediafax.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular