Judecătorii Tribunalului București refuză să preia dosarul lui Liviu Dragnea. Cinci magistrați s-au recuzat

Judecătorii Tribunalului București refuză să preia, spre judecată, ultimul dosar instrumentat de DNA împotriva lui Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita sa din 2017 din Statele Unite, la inaugurarea președintelui Donald Trump.

Dosarul a ajuns la Tribunalul București, însă judecătorii refuză să-l preia, spre judecată. Cinci magistrați s-au recuzat de la judecarea dosarului care îl vizează pe Liviu Dragnea, potrivit portalului instanțelor. Aceștia au formulat cereri de abținere arătând că au semnat un memoriu prin care cereau guvernului și majorității PSD-ALDE, din perioada 2017-2019, să renunțe la modificările aduse legilor justiției. Același document a fost semnat de alte mii de magistrați din întreaga țară.

Decizia de abținere a celor cinci judecători de la Tribunalul București vine în contextul în care Liviu Dragnea a obținut strămutarea la Giurgiu a procesului privind eliberarea sa condiționată. El și-a bazat cererea de strămutare tocmai pe faptul că judecătorul care i-a analizat dosarul de eliberare a fost semnatar al memoriului cu pricina.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pe 17 mai, pentru trafic de influență. Dosarul are legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017, la Washington, cu ocazia inaugurării președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump. În același dosar a fost trimis în judecată și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn și fost consilier al deputatului PSD, Florin Iordache. Acesta a fost acuzat de cumpărare de influență. De asemenea mai sunt trimiși, în fața judecătorilor oamenii de afaceri Dan Valentin Belcea, Cristi Burci și fiul acestuia din urmă, Carlo Burci.

Procurorii îl acuză pe Dragnea că ar fi primit, de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru el și pentru PSD. În schimbul acestora, premierul de la acea vreme și mai mulți miniștri PSD urmau să-l ajute în afacerile sale. Foloasele necuvenite ar fi constat în organizarea vizitei la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

Gheorghe Dimitrescu ar fi plătit, din partea PSD, suma de 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea, „cât mai curand posibil”, întâlniri la vârful administrației americane. În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn.

Sursa știre: evz.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular