Cererea de extrădare a fostului primar Radu Mazăre, respinsă!

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucuresti au dat o decizie importantă pentru viitorul lui Radu Mazăre. Ei au analizat contestația la executare formulată de fostul edil al Municipiului Constanța. Acum, judecătorii Curții de Apel au spus clar dacă fostul primar va fi retrimis în Madagascar sau dacă va rămâne în închisoare în România.

Numele lui Radu Mazăre se află din nou în atenția opiniei publice. Asta după ce fostul primar a făcut o nouă încercare de a fi repus în situația de dinaintea extrădării în România. Judecătorii au decis care este soarta lui Mazăre: va rămâne în România sau va fi retrimis în Madagascar.

Curtea de Apel București a respins vineri, 25 iunie, ca neîntemeiată, contestația la executare formulată de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Aceeași instanță a respins în data de 4 martie, ca nefondată, contestația la executare formulată de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Fostul primar al Constanței a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. El a solicitat judecătorilor anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală, cu consecința eliberării sale din detenția nelegală în sensul art.5 par.4 din Convenția europeană a drepturilor omului și cu consecința exercitării de către condamnat a dreptului de a părăsi România în 45 de zile de la data punerii în libertate. În plus, Radu Mazăre a cerut repunerea sa în situația anterioară, respectiv transferul pe teritoriul Republicii Madagascar.

În această țară a susținut că, „începând cu 27.12.2017 s-a aflat în mod neîntrerupt, atât în calitate de rezident, cât și în calitate de solicitant de azil, fiind sub protecția Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite.”

În contestația depusă, acesta a susținut că ar fi fost adus în România ilegal. Avocații lui Radu Mazăre au susținut că, Ministerul Justiției din Madagascar ar fi recunoscut că a avut loc un viciu de procedură ce ar atrage nulitatea procesului de extrădare, cu toate consecințele de drept ale acestuia. Avocații lui Mazăre au arătat că extrădarea s-ar fi efectuat și cu încălcarea dispozițiilor legale, neexistând o hotărâre judecătorească definitivă prin care se dispune extrădarea. Acest fapt, au arătat apărătorii fostului primar, ar conduce la împiedicarea executării pedepsei.

Sursa știre: capital.ro

Sursa foto: Facebook-Prima TV

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular