Oficiul Antifraudă UE investighează cum a cheltuit Eugen Teodorovici un miliard de euro pentru Delta Dunării

Cheltuirea de către România a unui miliard de euro din fondurile europene pentru implementarea proiectelor europene prin Instrumentul Teritorial Integrat Delta Dunării (ITI DD) a intrat în atenția OLAF, oficiul antifraudă al UE, potrivit unui răspuns primit de la Comisia Europeană de 2 europarlamentari olandezi.

Comisia a transmis că autorităților de resort din România li s-a cerut, de asemenea, să deschidă o anchetă, autorităților de management li s-a cerut să facă verificări, iar Curții de Conturi i s-a solicitat efectuarea unui audit. Nou înființatul Parchet European, cel condus de Laura Codruța Kovesi, nu este implicat în investigația OLAF, a mai precizat Comisia Europeană.

Instrumentul Teritorial Integrat Delta Dunării (ITI DD) a fost conceput în timpul fostului ministru al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, iar banii au fost gestionați de facto de prietenul său Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, scrie G4Media. Compania liderului local PSD a obținut fonduri pentru o unitate turistică, dar, potrivit sursei citate, la adresa pensiunii funcționează o clinică medicală deținută de protejata sa, deputatul PSD Mirela Furtună, care în ultimii ani a agonisit o avere considerabilă.

Deși mecanismul ITI DD era destinat „cu prioritate” pentru Delta Dunării, sub 15% din proiecte au ajuns acolo. Spre exemplu, în decolmatarea lacurilor și canalelor au fost investiți mai puțini bani decât în renovarea bisericilor.

Sursa știre: libertatea.ro

Sursa foto: Facebook-Sveduneac Dorin Lucian

Articole Similare

Comentarii

  1. Am locuit in localitatea bod,fabrica de zahar, jud.Brasov, la adresa, str.principala no.30 sc.b ap.6, bod-fabrica, jud.Brasov, in 2010, mama si sora mea au fost ucise in casa la aceasta adresa, din cauza afacerii vrajitoarea, care continua sa faca victime prin spania, unde locuiesc eu, sunt implicati, guvernantii romani din consulate si ambassda, incepand de la, secretar de stat, in jos, toti, am trimis statul rom
    .in judecata la drepturile omului la strasburg, de unde mi-sa raspuns ca nu m-am incadrat bine la lege, dar eu am lucrat in politie, si oare nu stiam se dau amenzi, de la piscociu in jos cu s.r.i.,cu tot sunt manjiti cu sangele oamenilor pe care ia ucis in spania, locul afacerii, vrajitoarea, care continua si acum, in prezent, oamenii din localitatea mea nu mai sunt, vi din cauza asigurarilor de viata, ai aduceau in spania, le faceau acte provizorii de un an de zile, un contract de munca, scurt la temporada, si o asigurare de viata, care puteau sa o prelungeasca fara semnatura un an si 4 patru lunii, dupa care oamenii plecau, si ai ucideau in alte parti de ex.in casele lor din romania, si incasau bani de asigurare de viata din spania, deoarece se treceau ei la clauze de imputernicire, in caz de moare, numitul, care era specificat ca imputernicit incasa, banii asigurari de viata, ce nu se poate cumpara cu 20-30 de mi de euro,.oare pot cumpara o stampila si o semnatura????am trimis copii prin fax la S.R.I. care au disparut, ca de altfel si eu din viata am fost declarat decedat disparut, si eu aveam asigurare de viata, premiu pe capul meu, de 200 000 mi de euro, numai dumnezeu ma ajutat sa scap viu, si acum DLU.PISCOCIU GABRIEL, SECRETAR DE STAT, A ADUS, OAMENI NOI IN LOCUL MORTILOR, CA SA ZICA, CA EU AM MINTIT, DAR ACEI CARE IA ADUS IN LOCUL CELORLANTI CARE AU FOST UCISI, NU MA CUNOSC, SI DE MULTE ORI TREC PE LANGA EI PE STRADA, CA SA STITI CE SE INTAMPLA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular