Klaus Iohannis participă astăzi și mâine la reuniunea Consiliului European în cadrul căreia vor fi abordate mai multe teme de actualitate ca: relațiile externe ale UE

Klaus Iohannis va participa joi și vineri la reuniunea Consiliului European, în cadrul căreia vor fi abordate mai multe teme de actualitate, precum gestionarea crizei COVID-19, procesul de redresare economică, gestionarea fenomenului migrației și relațiile externe ale UE.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 24-25 iunie 2021, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migraţiei, relaţiile externe ale UE, în special relaţia cu Turcia, în contextul situaţiei din Mediterana de Est, şi relaţia cu Federaţia Rusă”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, președintele va lua parte și la Summitul Euro în format extins. În cadrul evenimentului vor fi discutate provocările economice pentru Zona Euro, progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

În această săptămână, liderii UE vor avea o întâlnire și cu Antonio Guterres, secretar general ONU, reconfirmat în funcție pentru încă 5 ani. Pe agenda întâlnirii se numără subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, redresarea și dezvoltarea economică în contextul COVID-19.

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular