Inspectorii Antifraudă au descoperit șapte firme fantomă care au încasat 3,5 milioane de euro pentru reciclări inexistente!

Șapte firme fantomă, cu sedii în mai multe judeţe, dar coordonate din Timiş, declarau în acte că reciclau cantităţi uriaşe de ambalaje şi pet-uri, însă nu aveau nici angajaţi, şi nici utilajele necesare. Mai grav este, că aproape doi ani, nimeni nu şi-a dat seama.

Escrocheria a fost descoperită anul acesta, când inspectorii Antifraudă au mers pe teren şi au verificat şapte firme. Conform actelor, între 2018 şi 2019 s-ar fi ocupat de colectarea şi reciclarea unei cantităţi uriaşe de deşeuri de ambalaje şi pet-uri: 8.400 de tone.

„Deşi nu aveau personal angajat şi nici mijloace tehnice necesare gestionării deşeurilor, cei care operau în spatele acestor firme-fantomă raportau fictiv colectarea de la persoane fizice a deşeurilor de ambalaje de plastic/PET. Prejudiciul este de 3,5 milioane de euro”, explică șeful serviciului antifraudă.

În centrul reţelei se afla o firmă cu sediul în judeţul Timiş, care coordona întreaga activitate frauduloasă şi raporta operaţiunile fictive. Un semnal de alarmă pentru inspectori a fost că firma respectivă avea capacitate de procesare a deşeurilor de 200 de ori mai mică decât cea necesară cantităţii de deşeuri pe care o declarase. În documente apăreau ca reciclate ambalaje şi pet-uri care ar fi încăput în 1700 de tiruri.

Sursa foto: Facebook-stiripesurse.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular