Anca Dragu, concluzie după întâlnirea cu președintele Parlamentului European: „Toți cetățenii UE trebuie să beneficieze de acces necondiționat de vize în SUA”

Președintele Senatului s-a întâlnit ieri cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, ocazie cu care Anca Dragu a transmis că toți cetățenii Uniunii Europene trebuie să beneficieze de acces necondiționat de vize în SUA.

„O discuție constructivă cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-am transmis că toți cetățenii UE trebuie să beneficieze de acces necondiționat de vize în SUA. Cred în reciprocitatea vizelor între UE şi SUA”, a scris Anca Dragu, pe Facebook, după întâlnirea de miercuri cu David Sassoli.

Președintele Senatului amintește că în luna aprilie i-a transmis un mesaj privind necesitatea ridicării vizelor pentru românii care călătoresc în SUA și lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA în România.

„Voi continua să promovez și să lupt pentru acest drept al cetățenilor români”, a adăugat președintele Senatului.

Anca Dragu s-a întâlnit și cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru Valori și Transparență, Vera Jourova.

„I-am transmis doamnei Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene pentru Valori și Transparență, că România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește respectarea statului de drept. Renunțarea la MCV este un țel realizabil în 2022”, a transmis Dragu.

Președintele Senatului a precizat că cetățenii români se vor implica în politicile UE prin platforma digitală pusă la dispoziție de Comisia Europeană în cadrul Conferinței pentru Viitorul Europei.

Tot miercuri, Anca Dragu s-a întâlnit și cu președintele Senatului din Belgia, Stephanie D’Hose.

Sursa știre: mainnews.ro

Sursa foto: Facebook-Anca Dragu

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular