Camera Deputaților votează astăzi moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva lui Cristian Ghinea!

Camera Deputaţilor votează, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a susținut, luni, că textul moțiunii conține „cinci mari minciuni”.

„Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii, că vă suspendă contul pentru fake news”, i-a transmis ministrul liderului PSD.

„Sunt cinci mari minciuni în această moțiune pe care orice om din țara asta le putea verifica ușor din informații publice, trebuie doar să citiți.

Prima minciună gogonată: vă plângeți în moțiune că în fiecare zi România pierde bani mulți. Adevărul este că în anul ăsta au intrat în România, până acum, 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale. Asta înseamnă 10 milioane de euro în fiecare zi. Dacă împărțim pe ore, asta înseamnă 440.000 de euro pe oră, adică aproape jumătate de milion de euro pe oră, bani intrați efectiv în țară anul ăsta. Și asta înainte de PNRR. (…) Alte 2,3 miliarde de euro, aflate în procesare, bani care vor intra în țară până în decembrie.

Spuneți în moțiune «faptele și cifrele vorbesc». Da cifrele vorbesc și vă fac de râs.

A doua minciună gogonată: spuneți că «absorbția curentă este la pământ». Fals! Rata absorbției pentru exercițiul financiar curent este de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. Este chiar mai mare decât a altor state ca Italia (53%), Spania (51%), Danemarca sau Olanda (45%). Informația este publică pe site-ul Comisiei Europene.

A treia minciună gogonată: spuneți că «programele din cadrul financiar 2021-2027 nu există nici pe hârtie». În același text, două pagini mai târziu, pentru că autorii moțiunii n-au citit-o de la un cap la altul, scrie un lucru diferit – «programele operaționale au fost trimise toamna trecută la Bruxelles». Decideți-vă! Adevărul este că România a publicat încă de anul trecut prima variantă a programelor operaționale și, într-adevăr, au fost trimise la Comisie.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

A patra minciună gogonată: spuneți că actualul Guvern nu a alocat bani pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Fals! 2,7 miliarde de lei au fost alocați în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România. Sunt proiecte evaluate, semnate, în curs de implementare.

A cincea minciună gogonată: spuneți că s-au evaporat 1,3 miliarde de euro din alocarea pentru PNRR. Fals! Alocarea pentru fiecare țară se face pe baza unei formule de calcul din regulament. Formula e bazată pe VNB (Venitul Național Brut). Informația despre cum se calculează alocarea pe țară este în regulamentul european, care este public”, a precizat Cristian Ghinea.

Sursa foto: Facebook-Realitatea.NET

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular