Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, intenționează sa construiască parcări supraetajate, prima urmând să fie amplasată în zona Lujerului

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a afirmat că intenționează să construiască parcări supraetajate în sectorul 6 al Capitalei, prima de acest fel urmând să fie amplasată în zona Lujerului.

„În atenția locuitorilor din zona Lujerului, cartierul Militari, zona 14

Conform datelor noastre aici este cea mai mare nevoie de locuri de parcare (conform numărului de solicitări), de aceea intenționăm să construim prima parcare pe verticala (4 niveluri,  parter îngropat) din Sectorul 6.

Strategia noastră este sa venim cu cât mai multe parcări construite pe verticală și de dimensiuni mici spre medii și asta din 3 motive/criterii:

(1) să nu afectăm semnificativ mediul urban,

(2) avem o mai buna distribuție teritorială,  aceste parcări vor avea statutul de parcări de reședință,

(3) costurile sunt acceptabile pentru ca nu este nevoie de soluții inginerești și structuri costisitoare.  De exemplu,  această parcare are 250 de locuri, randarea este reală.

Țintă noastră este să construim astfel de parcări cu până la 8.000 euro pe locul de parcare, ceea ce reprezintă o sumă decentă și suportabilă pentru bugetul Sectorului 6.

Următoarea parcare o vom face, cel mai probabil, ținând cont de numărul de solicitări și de disponibilitatea terenului pe str. Sg. Maj. Caraanghel,  în zona 10”.

Sursa foto: Facebook-Ciprian Ciucu

Articole Similare

Comentarii

  1. Ref. la parcajele etajate supraterane :
    In programul electoral al d-lui Ciucu era mentionata construirea asa numitelor “parcaje destepte”. Nu ar fi fost o solutie, in opinia mea, dat fiind nu numai aspectulUI lor in peisajul urban, dar si datorita faptului ca murdaria de pe rotile,cad pe capotele masinilor aflate dedesubt. Nu mai vorbim iarna cand rotile iau si sarea imprastita pe drum , atacand tabla caroseriei.
    Desigur ca trebuiesc construite parcaje de capacitati mici , iar unul mediu ca cel gandit pentru o zona cu densitate locuita mare , cum este “lujerului” se justifica.
    Am facut o specializare in Italia pe vremea comunismului ref. la “cladiri parking, subterane si supraterane”. In romania nu cred ca mi-as fi putut folosi experienta acumulata, in schimb am folosit-o deplin in grecia unde am plecat.
    Asadar parerea mea este ca s-ar putea construi parcaje cu capacitati mici in locurile libere dintre blocurile cartierelor comuniste, cum este dr. taberei. Un nivel subteran sau chiar semi-subteran , cu un culoar si locuri de parcare stanga , dreapta, cu un singur acces , sau dota (intrare,iesire). fie cu o forma liniara in plan , cu un singur culoar, sau doua , trei, in functie de forma terenului liber. In cazul celor semi-subterane, suprafata verde de deasupra poate fi studiata in asa fel incat sa rupa uniformitatea suprafetelor orizontalesi, adaugand putin relief spatiilor dintre blocuri -arh. d-tru iacib

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular