Klaus Iohannis îl va primi marți la Palatul Cotroceni pe președintele Israelului, Reuven Rivlin

Klaus Iohannis il va primi marti la Palatul Cotroceni pe presedintele Israelului, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei de stat pe care acesta o efectueaza in Romania, a transmis Administratia Prezidentiala.

Discutiile intre cei doi vor viza cooperarea economica si cea in domeniul sanatatii, inclusiv in ceea ce priveste contracararea pandemiei de COVID-19, educatia privind Holocaustul si alte masuri de combatere a antisemitismului in Romania, cat si schimburile culturale si interumane dintre cele doua tari.

„Vizita de stat a Presedintelui israelian se inscrie in dinamica foarte buna a contactelor bilaterale la nivel inalt din ultima perioada, cea mai recenta intrevedere intre cei doi sefi de stat avand loc cu prilejul participarii Presedintelui Romaniei la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmata de discutii telefonice in lunile martie si iunie 2020.

Vizita Presedintelui Reuven Rivlin reflecta soliditatea relatiei bilaterale, precum si faptul ca Statul Israel ramane un partener cheie, cu valente strategice, al Romaniei in Orientul Mijlociu.

Discutiile cu Presedintele Statului Israel se vor concentra pe modalitatile de dezvoltare si aprofundare a relatiilor bilaterale in toate domeniile de interes comun, vizita avand loc in contextul aniversarii, la 11 iunie 2021, a 73 de ani de relatii diplomatice neintrerupte intre Romania si Statul Israel.

Cu prilejul convorbirilor oficiale, vor fi abordate, de asemenea, cooperarea economica si cea in domeniul sanatatii, inclusiv in ceea ce priveste contracararea pandemiei de COVID-19, educatia privind Holocaustul si alte masuri de combatere a antisemitismului in Romania, precum si schimburile culturale si interumane dintre cele doua state.

O atentie deosebita va fi acordata situatiei din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace in Orientul Mijlociu, cu accent pe situatia de securitate din regiune in urma evolutiilor recente, urmand a fi abordate si alte teme de actualitate de pe agenda regionala si cea internationala”, arata comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Sursa știre: aktual24.ro

Sursa foto: aktual24.ro

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular