Foștii șefi ai Academiei de Poliție au fost condamnați la trei ani de închisoare și nu mai pot profesa ca polițiști sau cadre didactice!

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, condamnați luni de Curtea de Apel București la câte trei ani de inchisoare cu suspendare și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan, au primit și o serie de interdicții printre care aceea de a mai fi polițiști, potrivit minutei de ședință. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Care sunt interdicțiile impuse de instanță:

dreptul de a mai fi polițiști;

dreptul de a mai fi cadre didactice universitare;

dreptul de a ocupa o funcție de conducere într-o instituție publică;

dreptul de a fi ales într-o instituție sau într-o funcție publică.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Aceștia au fost condamnați să muncească în folosul comunității fie la ALBAB (instituția din cadrul Primăriei București care se ocupă de curățenia din parcuri și lacuri), fie la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, potrivit minutei instanței.

În plus, cei doi sunt obligați de instanță să îi plăteasca și 80.000 de lei daune morale jurnalistei.

DNA i-a trimis în judecată pe cei doi în 2019, acuzându-i că s-au folosit de un subordonat (inculpat și el), care a trimis mesajul de amenințare și căruia i-au promis imunitate în fața legii pentru acțiunile sale.

Sursa foto: Facebook-Corupția Ucide

Articole Similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Most Popular